24 четения

Иво Христов: „Победихме в изборите за президент, можем да победим и сега“

Посрещнаха с четирилистна детелина в Горна Оряховица кандидата от листата на „БСП за България“

 

С четирилистна детелина и червена роза беше посрещнат в Горна Оряховица Иво Христов от листата на „БСП за България“. Жеста направи общественикът и общински съветник инж. Павлинка Николова, която заяви, че детелини е дала и на ген. Румен Радев, и на Явор Божанков, които са победили в своите предизборни кампании. Нека донесе късмет и на вас, пожела тя.

„Сегашната власт загуби най-важното – човешкия си облик. Това е власт, която обиди майките на деца с увреждания. Това е власт, която стигна до невиждано измерение на провокацията към българското общество с декларацията, че нямало кой да ги накаже, както каза г-н Цветанов. Повече от това няма какво тази власт да направи към нас“, обърна се към публиката народният представител Явор Божанков. „Много хора не вярват, че нещо може да се промени. Но ние тук в Горна Оряховица знаем, че може. Победихме в изборите за президент, спечелихме и парламентарните избори и имаме депутат, нещата се случват, макар и бавно“, допълни депутатът. Той заяви, че ако искаме в Европа да ни уважават, трябва първо да поискаме собствените ни управляващи да не ни третират като второ качество хора. „Това означава да ги накажем или да им срежем въжето на асансьора. Той така или иначе върви надолу. Тяхната улица е еднопосочна и ще свършат зле“, каза Божанков и обяви, че 26 май дава уникална възможност да бъде сложен край на десетгодишното управление на ГЕРБ, като се гласува за номер 18 в бюлетината.

„Победихме в изборите за президент, можем да победим и сега. Виждам същата енергия. БСП като национално отговорна партия издигна достоен кандидат, който не изневери на ангажимента си да защитава каузите на България. И сега победата на листата с N 18 ще е начало на ново бъдеще за България. БСП е единствената реална алтернатива на сегашната власт. И единствено победа за БСП на 26 май може да доведе до предсрочни избори и освобождаването на държавата от сегашното управление“, каза четвъртият в листата.

„Ако не спечелим тези избори, други може и да няма“, предупреди Христов. „Властта ще направи опит да манипулира тези избори. Ще видим в действие контролирания вот, купения вот, манипулирания от медиите вот и най-вече чиновническия вот. Но всичко това няма да има достатъчно тежест, ако се гласува масово“, увери бившият началник на кабинета на президента.

„Борисов обикаля България и си купува изборите с държавни пари. Всяка година той формира държавен бюджет със занижени приходи, за да може в края на годината да генерира бюджетен излишък. Той се разпределя с решение на Министерския съвет, като се използва вратичка в закона и се заобикаля Народното събрание. Затова Борисов днес триумфално раздава пари из страната“, заяви Христов.

Един коментар за “Иво Христов: „Победихме в изборите за президент, можем да победим и сега“

  • 23.05.2019 в 14:04
    Permalink

    От истината боли, а на 26 18 няма да спичели..

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *