Екшън каскади и кадри с хеликоптер заснеха във Велико Търново за филма „Диви и щастливи”

Бюджетът на лентата надхвърля 2 млн. лв. и вече е купена за излъчване в чужбина

 

Старата столица се превърна в снимачна площадка за екшън-комедията „Диви и щастливи“, което затвори в сряда за няколко часа автомобилното движение по площада пред крепостта Царевец и провокира любопитството на десетки хора, дошли, за да видят отблизо как се снима филм. Главните действащи лица се впускат в щуро приключение, доказващо, че няма невъзможни неща, и провокиращо зрителите да гонят вътрешните си желания и стремежи.

„В този филм се разказва за две жени, които бягат от София към Варна. Карат най-различни автомобили и всякакви превозни средства с цялата полиция по петите им и отвлечен мъж на задната седалка. Бягайки от полицията, разбират, че бягат към по-добра версия на себе си, по пътя на щастието и свободата“, заяви Яна Маринова, която е и копродуцент на лентата.

Тя увери, че филмът е много мотивиращ, и въпреки че в него има романтични моменти, мъжката публика също ще бъде впечатлена от кадрите, тъй като има много каскади.

Александър Сано влиза в ролята на инспектор Донев, който се е впуснал в преследването на Боряна (Яна Маринова) и най-добрата й приятелка Мила (Луиза Григорова-Макариев).

Участва и световната звезда Базил Айденбенц, познат от хитовия британски сериал „Виктория“ и „Фаворитката“ – награден с Оскар.

„Искахме да снимаме най-хубавите локации в България. Подкрепиха ни общините Велико Търново, Русе, Варна и София. Местата ще бъдат представени по възможно най-добрия начин. Горди сме, че филмът вече е закупен за излъчване в чужбина и ще бъде преведен на английски език“, допълни Яна Маринова.

Сценарист на филма е Борислав Захариев, а премиерата ще е на 29 ноември.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *