19 четения

Каузата „Заедно за Никол“ обедини великотърновци

Досегашните ни представители в Европейския парламент от ГЕРБ/ЕНП и Мария Габриел подкрепиха благотворителната инициатива с 5000 евро

 

Концертът в подкрепа на 18-годишната ученичка от Велико Търново Никол Владкова запълни до краен предел залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Близо 20 000 лева бяха събрани по време на благотворителното събитие, организирано от съучениците на Никол от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев”. Приходите са от продадени покани за концерта, от дарителниците по време на събитието и 5000 евро, които са постъпили по банковата сметка от шестимата ни досегашни евродепутати от ГЕРБ/ЕНП.

Кметът Даниел Панов не скри възхищението си от инициативата на младите хора и подкрепата за благородната кауза. „Тази вечер Велико Търново отново дава пример на цяла България – за единство, за солидарност, подкрепа, за доброта. Жителите на българската историческа и духовна столица и най-вече нашите деца, имат добри сърца. А урокът, който всички трябва да научим, е един: Доброто винаги побеждава! Гордея се с вас – децата и младите хора на Велико Търново. С всички благотворителни инициативи вие доказватe, че сте поели по правилен път в живота. Благодаря ви! Вие правите много и съм сигурен, че и това начинание ще е успешно и Никол ще успее. Благодаря на вашите родители и семейства за възпитанието, което са ви дали. Благодаря и на вашите учители. Нека вашият пример служи за подражание на цяла България. Вие – с вашите добри сърца и дела, успявате да научите и политиците да бъдат добри! Още веднъж – гордея се с вас! Благодаря и на всички, които помагат и подкрепят Никол”, обърна се към учениците и гостите на концерта Даниел Панов.

Участие взеха Орлин Горанов, Руслан Мъйнов, Искрен Пецов, Галин, хип-хоп групата „БНР – бандата на ръба“, духовият оркестър при НВУ „Васил Левски“, както и местни изпълнители: СК „Зоки“, „Търновска царица“, Лилия Ангеличева, Гергана Стоянова и Александър Момински от Горна Оряховица.

Концертът бе уважен също от областния управител проф. Любомира Попова, от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, представители на местната и законодателната власт, общественици и др.

18-годишната Никол Владкова се бори с рядко онкологично заболяване. В подкрепа на момичето и събирането на средства за лечението й във Велико Търново бе организирана поредица от благотворителни събития, много местни фирми също откликнаха на призива за помощ.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!