Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Поздрав на инж. Дилян Млъзев, кмет на община Елена

Днес е 24 май – най-българският празник

 

Уважаеми учители, просветни и културни дейци,

Скъпи ученици, мили деца,

Уважаеми съграждани,

 

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Всяка година най-българският празник идва с блясъка на своята тържественост и с възрожденския си дух. 24 май ни дава усещането за общност и самочувствие, обединява ни около езика, писмеността и увереността ни като народ с принос за европейската цивилизация.

Делото на светите братя Кирил и Методий е велико, защото е съхранило нацията в трудни времена. На този ден всички българи, където и да сме по света, пеем химна в тяхна прослава, станал символ на светлия ни празник. Неповторимото вплитане на пламенния славослов на Стоян Михайловски, роден във възрожденска Елена, и тържествената мелодия на Панайот Пипков затуптява сърцата ни гордо и в един ритъм.

Затова 24 май ни е скъп и свиден ден, свързан с родното училище и първите учители. Позволете ми на този светъл празник да изразя признателност и да благодаря на всички Вас, учители, просветни и културни дейци, за всеотдайния Ви труд за развитие на образованието и културата в община Елена, за обогатяване на историята и традициите в Еленския край. Нека неугасващият творчески дух и стремеж за знания Ви водят към нови успехи.

Пожелавам на децата и учениците да растат здрави и щастливи, да са ученолюбиви и любознателни, с гордост и самочувствие да отстояват славата на Елена като град на книжовници и будители, на творци и таланти.

ДА НИ Е ЧЕСТИТ СВЕТЛИЯТ ПРАЗНИК 24 МАЙ!

Инж. Дилян МЛЪЗЕВ

Кмет на община Елена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *