10 четения

Поздрав на народни представители от парламентарната група на ГЕРБ

Скъпи жители на област Велико Търново!

 

С радост Ви поздравяваме с най-българския празник – 24 май! Ден, в който тържествуват словото и духът, вярата и просветлението, стремежът към знания, просвета и култура.

Това е особено важна дата в празничния календар на нас, българите, защото ни напомня с голяма сила кои сме, защо ни има и към какво трябва да се стремим. А отговорите се съдържат в няколко думи – ние сме горди наследници на създателите на азбуката. Има ни, защото през пожари, пепелища, възходи и падения сме опазили словото си, и ще пребъдем, щом пазим духовността си.

На този светъл и възвишен празник сме изпълнени с благодарност към съвременните будители – българските учители.

Ние в ГЕРБ ще продължаваме да работим за това, да се повишава мотивацията на педагозите, да се въздига още повече авторитетът на учителската професия, да се подобрява качеството на учебния процес.

Стоим зад ангажимента си в края на този мандат на правителството на премиера Бойко Борисов възнагражденията в сектора да са се увеличили двойно спрямо началото му преди две години.

През последната една година бяха осигурени 700 млн. лв. за инвестиции в подобряване на инфраструктурата на над 500 училища и детски градини в цялата страна. Целенасочените и последователни усилия в тази област ще продължат, затова посрещаме днешния празник с радост, но и с много оптимизъм!

Честит 24 май! Честит Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост! Бъдете здрави и вдъхновени!

 

Инж. Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова, Станислав Стоянов

Народни представители от парламентарната група на ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *