11 четения

Поздрав на Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновски общински съвет

Уважаеми учители, творци, ученици и студенти,

Уважаеми великотърновци и жители на общината,

 

С най-голямо удоволствие Ви поздравявам по случай един от най-големите и светли български празници – 24 май!

Днес, в Деня на българската просвета, култура и писменост, се прекланяме пред Учителя, пред Твореца, пред нашите Будители – славните българи от миналото, но и съвременните ни духовни водачи, които ни водят към бъдещето.

А в основата и на миналото, и на бъдещето са буквите. Българските букви, създадени от светите братя Кирил и Методий и техните ученици. Благодарение на тях и днес – в XXI век, ние познаваме нашето минало, учим се от мъдростта на предците ни, за да бъде все по-добро настоящето и да градим бъдещето.

Ние, българите, сме привилегировани да имаме своя азбука. Но делото на светите братя Кирил и Методий е много по-голямо. Българските букви носят просвета, култура и духовност на целия славянски свят.

Това е само едно от доказателствата, че ние трябва да бъдем горд народ, който е доказал своя принос в развитието на европейската цивилизация.

Поклон и признателност пред Вас, учители и творци! Следвайте все така умело заветите на светите братя Кирил и Методий и просвещавайте, възпитавайте мъдро и в дух на родолюбие децата на старата столица и България!

Пожелавам на всички Вас здраве, силна мотивация и много вдъхновение!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Венцислав Спирдонов

Председател на Великотърновски общински съвет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!