Първият ирландски пъб без алкохол привлича много клиенти

Немислимо ли е да има пъб без алкохол в Ирландия? Пъбът „Върджин Мери“ е поел именно това предизвикателство, надявайки се да допринесе за културна промяна в страна, която е сред най-големите потребители на алкохол в света, предаде Франс прес.
„Върджин Мери“ отвори врати в началото на месец май и бързо стана популярен в Дъблин. Успехът на първия ирландски пъб без алкохол е значим, като се има предвид, че традиционните пъбове и бирата властват в нощния живот в града.
Дали това не е знак за еволюция на нравите в Ирландия? „Консумацията на алкохол е пуснала дълбоки корени в ирландското общество – заяви 51-годишният съосновател на „Върджин Мери“ Вон Йейтс. – Но ирландците са с прогресивни виждания. Налице е действителна промяна в света, що се отнася до консумацията на алкохол.“
Възползвайки се от „култа“ за добро здравословно състояние в някои социални мрежи, пъбът предлага напитки с флорални мотиви във фини чаши, предоставяйки на клиентите си възможността да се похвалят, че са празнували, без да се напият.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *