Атрактивни млади хора дефилираха по червения килим във Велико Търново и Горна Оряховица

БЛИЗО 800 АБИТУРИЕНТИ ДЕФИЛИРАХА ДВЕ ПОРЕДНИ ВЕЧЕРИ ПО ГЛАВНАТА УЛИЦА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. В опита си да бъдат оригинални, младите хора пристигаха с лъскави коли, с мотори, с автобус, дори с трактор. Овациите обаче в повечето случаи обираха тоалетите, с които зрелостниците дефилираха по червения килим.

СУ „Емилиян Станев“, Старопрестолна гимназия по икономика, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“, Професионална гимназия по моден дизайн и Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ изпратиха абитуриентите си първата вечер, която беше в Деня на славянската писменост и култура. На 25 май с училището се сбогуваха и възпитаниците на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, ПМГ „Васил Друмев”, Спортното училище, Професионалната гимназия по електроника „А. С. Попов“, Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”,СУ „Вела Благоева” и СУ „Владимир Комаров”.

Кметът на старата столица инж. Даниел Панов присъства и двете вечери на дефилетата, за да поздрави лично всички момичета и момчета и да им пожелае попътен вятър и успех в това, което са решили да учат и работят.

 

НАД 300 МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ПРЕМИНАХА ОТ ДЕТСТВОТО КЪМ ЗРЕЛОСТТА, ДЕФИЛИРАЙКИ ПО ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ ПРЕД ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Всеки от младежите получи лично от кмета инж. Добромир Добрев и председателя на Общинския съвет Даниел Костадинов специално послание. „Където и да отидете, винаги си спомняйте с любов за Горна Оряховица и се върнете един ден отново“, бе част от пожеланието към младите хора.

Красивите млади хора бяха приветствани от огромно множество близки или просто любопитни да видят модните тенденции, които тази година са много цветни и различни. Да изпратят абитуриентите на Горна Оряховица, бяха дошли и народният представител Клавдия Ганчева, зам.-кметовете Йорданка Кушева, Деница Коева и Николай Георгиев.

Голямата атракция на шествието бяха момчетата и момичетата от 12 „а” на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, които дефилираха с еднакви тениски, различаващи се само по закачливите надписи, и с огромен национален трибагреник. „Нашият бал е утре и предпочетохме, вместо да показваме тоалети, да споделим уважението си към днешния празник и преклонението си пред буквите и културата на България“, обясни класната на младите хора Анита Михайлова.

Снимки Светослав СТЕФАНОВ и Сашка АЛЕКСАНДРОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *