Крими

Ученик от Горна Оряховица продал над 100 фалшиви медицински бележки по 5 лева

Абитуриент от старата столица на съд за изнудване с голи снимки в нета

 

УЧЕНИК ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА МЕСЕЦИ НАРЕД ПЛАСИРАЛ ПО училищата в града фалшиви медицински бележки по 5 лева. До момента разследването срещу него е установило над 100 такива документа, уж издадени от един и същ лекар. Момчето успяло майсторски да използва печат и подпис на доктор, при когото ходил преди време. След това ученикът направил медицински бележки, в които трябвало да се попълват само данните на мнимия болен. След като в началото никой не открил фалшификацията, бизнесът започнал да се разраства.

Преди време обаче в елитното училище, където учи комбинаторът, забелязали, че всички бележки от болни ученици са издадени от един и същ лекар. Учителите попитали доктора и му показали бележки. Медикът бил изумен, защото въобще не бил издавал на тези ученици никакви бележки. Така схемата започнала да се разплита и стигнало до 18-годишно момче от едно от елитните учебни заведения в железничарския град. Според близки до разследването схемата може да е процъфтявала и във Велико Търново. Все още по случая се работи и повдигнато обвинение няма. Младежът бил от добро семейство и не бил лишаван от нищо. Той обаче имал завидни компютърни умения и решил да ги използва по този престъпен начин.

ДРУГ 18-ГОДИШЕН УЧЕНИК, НО ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ОТИВА НА СЪД за изнудване с голи снимки на мъж в интернет. От 15 до 18 февруари 2019 г. И. Х. изнудвал мъж, за да му даде 300 лева. Ученикът заплашил К.С., че ще разпространи негови интимни снимки в мрежата с друг мъж. Изнудвачът се свързал с мъжа чрез месинджър и му пратил снимки и интимни разговори с друг мъж, както и негови интимни голи снимки, на една от които се вижда лицето му. Ученикът заплашил, че ако не му даде 300 лева, ще разпространи снимките и неприличния му чат в интернет, където ще го видят всички. Мъжът отговорил, че няма сумата от 300 лева. Тогава изнудвачът склонил на 200 лева. На 18.02.2019 г. около 16:30 ч. младежът отново се свързал с изнудвания, като му дал указания къде да остави парите, и тогава бил заловен от полицията, на която мъжът вече се бил оплакал. При разследването е установено, че профилът, от който е направено изнудването, е създаден и използван от ученика, който сега застава пред Темида.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *