101 четения

15-годишна ученичка от Велико Търново спечели конкурса за най-добър любовен роман

15-ГОДИШНАТА УЧЕНИЧКА ОТ ПРОФИЛИРАНАТА ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ИВА ГЕОРГИЕВА Е ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА НА фондация „Буквите“ „Съвременни любовни романи“. Това дава право на тийнейджърката да издаде романа си „Нарисувай есента в очите ми“.

Когато книгата излезе, Ива ще се нареди сред най-младите автори в България, успели да издадат своя дебютен роман още преди да са завършили училище. Тя е започнала да го пише, когато е била на 13 г. „Тогава много се интересувах от любовта като чувство и емоция, като състояние, което променя хората. Четях любовни книги и истории, наблюдавах поведението на хората, когато обичат. И така написах книгата, после я оставих да отлежава“, разказва Ива.

Тя пише и разкази и участва в още един конкурс със свой разказ. Освен това е започнала да работи и по втория си роман, който носи работното заглавие „Ако ме откриеш в нощта“. Той ще бъде доста по-тъжен, защото в него ще става дума за двама души, които са се изгубили някъде по пътя си, останали са сами и не намират особена радост в живота си. Съдбата ги среща и те решават, че могат да си помогнат, затова започват заедно да търсят светлината.

ИВА Е ВТОРАТА АВТОРКА ОТ ОБЛАСТТА, КОЯТО СТИГА ДО ФИНАЛА НА КОНКУРСА НА ФОНДАЦИЯ „БУКВИТЕ“. Миналата година победител в него беше Инна Рангелова от Горна Оряховица, която спечели състезанието и издаде романа си „Сини очи, дълбоки очи“.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!