9 четения

И през следващите няколко дни остава топло, променливо, със следобедни превалявания

През нощта ще има незначителна до променлива облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. За В. Търново се очаква минимална температура около 14 гр. Днес ще има променлива до значителна облачност и в следобедните и вечерни часове на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 25 и 28. За В. Търново се очаква максимална температура около 27 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.1 през 1994 г., а най-ниската измерена минимална температура е 6.4 през 1970 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 46 минути и ще залезе в 20 часа и 43 минути. Фаза на Луната: седем денонощия преди новолуние.

Във вторник ще има променлива до значителна облачност и след обяд и вечерта на много места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър, преди обяд от югоизток, след обяд – от запад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29. В сряда ще има незначителна до променлива облачност Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. Максималните температури ще бъдат между 24 и 27. В четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. Във вечерните часове и през нощта срещу петък облачността ще се увеличи и ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. През деня ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 12 и 15. Максималните температури ще бъдат между 23 и 26.

 

Над западните и централните части на Стара планина планина днес ще има променлива до значителна облачност и предимно след обяд на места ще превали слаб дъжд. На отделни места се очакват и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19. Във вторник ще има променлива до значителна облачност и след обяд и вечерта на много места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 19. В сряда ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17. В четвъртък има променлива облачност. Във вечерните часове облачността ще се увеличи и ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14. Максималните температури на 2000 м през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200 м с около 7.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!