Повече от 450 абсолвенти получиха дипломите си

БЛИЗО 300 БАКАЛАВРИ И МАГИСТРИ ОТ ФИЛОЛОГИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ И 153-МА АБСОЛВЕНТИ ОТ ИСТОРИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ ВЪВ ВТУ „Св. св. Кирил И Методий“ получиха тържествено дипломите си в навечерието на 24 май.

32-ма отличници, които завършват филология, бяха отличени със специални грамоти. Първенци сред магистрите са Цветелина Цвяткова в магистърска програма „Език на медиите и рекламата. Подготовка и редактиране на текстове“, направление „Филология“, и Теодора Маринова от магистърска програма „Медии и пиар комуникация“, направление „Обществени комуникации и информационни науки“. И двете абсолвентки се дипломират с успех „Отличен“ 6.00.

В бакалавърската степен най-висок успех са постигнали Светла Цветанова от специалност „Приложна лингвистика. Английски и втори чужд език (руски)“, която завършва с 5.96, и Теодора Христова от специалност „Връзки с обществеността“ с успех 5.94.

Ректорът на ВТУ проф. Христо Бонджолов връчи дипломите и на студентите, които завършват четирите професионални направления – „Педагогика на обучението по…“, „История и археология“, „Социология, антропология, науки за културата“ и „Науки за Земята“, в Историческия факултет.

Първенец на випуска е Виктория Гуглева от специалност „Културен туризъм“, която завършва с успех 5,95. Виктория получи сребърния медал на Историческия факултет. Изявените абсолвенти от всички специалности бяха наградени от в.и.д. декана на факултета доц. Димитър Симеонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *