Д-р Валентин Точков спечели приза „Най-вдъхновяващ педиатър“

Д-р Валентин Точков стана първи в гласуването за най-вдъхновяващ педиатър у нас. Кампанията се инициира от лекарската платформа CredoWeb, продължи един месец и обхвана 20 медици от различни градове на страната. Началникът на детско отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ спечели надпреварата с вот от почти 170 гласа. Заради победата за него ще бъде заснет филм, представящ професионалните му постижения. Това е втори победител от търновската болница в престижната кампания, след като през март доц. д-р Светлозар Стойков оглави вота в категория акушер-гинеколог.

Д-р Точков бе номиниран заради отличните му управленски и лидерски качества. Той инициира реализирането на основен ремонт и закупуване на оборудване в отделението, вследствие на което то се превърна в една от водещите в страната бази за специализация на млади и току-що завършили лекари. В момента в звеното се обучават петима специализанти.

По идея на д-р Точков преди пет години бе създадена Национална конференция по педиатрия. Всяка пролет форумът събира във Велико Търново над 200 изявени специалисти в областта на детските болести от цялата страна.

Началникът на търновската педиатрия е завършил медицина в Плевен и вече има 30-годишен стаж. Той е потомствен лекар, а една от гордостите в живота му е синът Виктор, който продължава семейната традиция. Точков-младши обаче се посветил на ортопедията и травматологията и работи в университетската болница „СофияМед“.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *