9 четения

Деляна Генова от ВТУ с трета награда от студентския конкурс по туризъм

ДЕЛЯНА ГЕНОВА ОТ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ СПЕЧЕЛИ ТРЕТА НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ СТУДЕНТСКИ КОНКУРС ЗА НАЙ-ДОБРА РАЗРАБОТКА НА ТУРИСТИЧЕСКА ТЕМАТИКА. Състезанието е традиционно и е част от международното туристическо изложение „Културен туризъм“, което се провежда във Велико Търново.

Деляна е третокурсник в специалност „Туризъм“ в Стопанския факултет и е участвала в конкурса с разработка на тема „Ролята на интерактивните музеи в туризма”.

Победител е Александра Петрова от Нов български университет, а неин подгласник е Христина Иванова от Югозападния университет „Неофит Рилски“. Студентите, класирани на първо, второ и трето място, получават предметни награди на стойност съответно 500, 300 и 200 лв.

Журито е присъдило и две поощрителни награди за Петя Костова от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов и Ивена Аврамова и Паола Иванова от СУ „Св. Климент Охридски.

В конкурса тази година са участвали 20 студенти от шест университета. Младите хора са представили авторски разработки по избрана от тях тема, свързана с развитието, състоянието и проблемите на туризма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *