112 четения

Месечен хороскоп за май, 2019 година

Не се оплаквайте от живота, а се научете да виждате хубавите му страни

Лунна диета през май:

В дните от 1 до 4, както и от 19 до 31 май, Луната е в намаляваща фаза. Всички диети дават по-добри резултати, защото организмът лесно се освобождава от натрупаните излишни килограми, вредни токсини и вода. Подходящи дни за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета са 2, 3, 11, 12, 19, 20, 21, 29, 30 май. В дните от 5 до 18 май Луната е нарастваща. Гладуването и мъчителните диети не биха дали най-добрите резултати. В този период хапвайте по малко и начесто, за да задвижите метаболизма. Не прекалявайте с приема на течности. Подходящите дни за лунна диета този месец са 5 май – фаза новолуние, 12 май – фаза първа четвърт, 19 май – фаза пълнолуние и 26 май – фаза последна четвърт.

Грижа за косата: Благоприятни за подстригване на косите са датите 1, 2, 3, 4, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 29, 30, 31 май (за да расте косата ви по-бавно) и 12, 13, 14, 15, 16, май (растежът се ускорява). Неблагоприятни дни за посещение при фризьора са 8, 9, 10, 17, 18, 26, 27, 28 май.

Важни звездни аспекти през месеца: Очаква ни доста интересен и интензивен месец. От една страна, Слънцето се движи в Телец, откъдето създава условия да покълнат семенцата на идеите, които вече се зародиха през пролетта. От друга страна, Телец е и мястото, където Слънцето, Меркурий, Венера и Уран си правят срещи и последователни съвпади през равен интервал от време през целия месец. Водещо е материалното начало и желанието на всички нас да живеем по-добре и в по-добри условия. Моментът е благоприятен за търсене на нова, по-добре платена работа, за стартиране на бизнес или разрастване в деловата област. Бъдете внимателни около 6 май, когато Марс и Юпитер са в опозиция. Не изливайте агресия чрез речта си и не се поддавайте на манипулация. Предизборната кампания протича доста интересно, като само една необмислена дума, реч, казана с прекалена самоувереност, може да доведе до срив в доверието и апатия от страна на избирателите.

14 май е един от дните с най-положителни вибрации, когато Венера е в хармония с Марс, а Слънцето си сътрудничи с Плутон, за да помогне всеки труд бързо да даде желани плодове. Веднага след като Венера се е заредила с енергията на Марс, на 16 май тя преминава в Телец, където ще се движи до края на месеца. Телец е удобният трон на покровителката на красотата – Венера. Там тя се чувства най-щастливо, отдавайки на всички нас от своята искряща енергия. Това прави и втората половина на май един прекрасен момент за всички романтици, влюбени души и хората, занимаващи се с изкуство, както и за онези, които умеят да се радват на изкуството или на живота като цяло. Не се оплаквайте от света около себе си, а се научете да виждате хубавите му страни. Работете здраво, сили няма да ви липсват, а и трудът ви ще се възнагради. Свободното си време прекарвайте забавно и раздвижено. Май иска от всички нас да преобърнем представите за сиво ежедневие и да се зарадваме на това, че сме живи.

ОВЕН

Пари и развитие

Успокойте топката. Очаква ви един доста по-ведър и благоприятен месец. След като в последно време ви се наложи да сте на топа на устата, сега ще имате възможността да изберете някое по-тихо кътче, откъдето да наблюдавате и да не сте чак толкова активни. Месец май за вас е благоприятен и щастлив, с подчертано добри възможности в сферата на професионалната реализация и бизнеса. Втората му половина ви отправя няколко предизвикателства да изкарате повече пари за малък период от време. Не отказвайте предложението за допълнителна работа. Да, тя ще ви лиши частично от свободното ви време, но финансите ще възнаградят този подвиг. И не забравяйте любовта, която въпреки многото работа няма да бъде засенчена.


ТЕЛЕЦ

Желаете промяна

Основното, от което вие се нуждаете през този месец, се нарича „промяна“. Можете да я предизвикате, стига да го осъзнаете. Не чакайте някой друг да сменя декорите в живота ви, направете го вие. В първата половина от месеца сте прекалено плахи, нерешителни и често пъти – пронизвани от страх да правите каквито и да било действия. Коренно се изменя поведението ви през втората половина, когато започвате да живеете в изцяло нов период, с нови мечти и амбиции. С нови стремежи. Не забравяйте и любовта в живота си, защото тя е основният стълб, около който се върти стабилността на всяко ваше действие. Съветвайте се за всяка стъпка с половинката и няма да допуснете грешки. Чака ви хубав месец.


БЛИЗНАЦИ

Разнообразен месец

През първата половина от май сте доста активни и търсите възможност да се реализаирате както на работното място, така и в личната сфера. Ентусиазмът ви е завиден, а страстта, с която водите всички контакти, е пословична. Радвате се на живота си и търсите шанс да се разширите и да разпрострете възможностите си. Втората половина от месеца обаче за вас идва с желание за усамотение и търсене на вътрешен мир и хармония. Ще страните от големите компании съвсем съзнателно. Ще общувате само с хора, които ви успокояват и карат да се чувствате сигурни. На работното място ще избягвате рисковете и начинанията, които изискват пръскане на излишна енергия. Очаква ви месец на бурни емоции в началото и релакс през втората половина.


РАК

Диктувате правилата

Не се отпускайте, а натискайте педала докрай. Това за вас е месец на реализация и постижения, като още в началото и въпреки почивните и празнични дни, вие ще постигнете първия свой успех за тази година. Май е месец на щедри обещания за повече успехи в професионален план, както и за лични постижения. През първата половина от месеца бъдете по-настъпателни в службата. Дори и да се редуват почивни с празнични дни, нека това не ви отпуска, а мотивира да гоните по-целенасочено своите идеи. Във втората половина от месеца, когато Марс ви идва на гости, ще запалите своя ентусиазъм и в личен план. Там започва един нов период за вас – период на мощ и доминация. Период, в който вие ще диктувате правилата.


ЛЪВ

Бъдете толерантни

През първата половина от месеца, когато Марс се движи в Близнаци, вие сте уверени и общувате с пълна пара. Търсите възможност да се изявите на множество сфери от професионалния и личния си живот. Социалните ви умения са големи, а вие радушно приемате всяка похвала, която се сипе от устата на висшестоящите над вас. Втората половина от месеца изисква да сте една идея по-тихи и смирени. Навлизането на Марс в Рак, както и на Слънцето в Близнаци изисква да направите една сериозна преоценка на поведението си. Да търсите причина за грешките не само в другите, а и в себе си. Бъдете честни и толерантни. Имате нужда някой да ви потупа по рамото, но за да се стигне дотам, вие първо трябва да направите нужното в живота си.


ДЕВА

Пътувайте повече

Слънчевите дни през месец май ви идват чудесно, защото ви помагат да се заредите с нужната ви енергия, за да смогнете с работата, насъбрала се на служебното поприще. Очаква ви доста натоварен месец. От една страна, през първата му половина се страхувате за финансовото си състояние. Склонни сте да поемете повече ангажименти, ако ви обещават и по-добро заплащане насреща. От друга страна, през втората половина от месеца вие сте една идея по-разсеяни и дори безотговорни към всичко онова, което вършите. На моменти ще ви се иска да зарежете всичко и да се отдадете на жадувана почивка. Почивката може да дойде само след като сте приключили с всички ангажименти. Замислете повече пътувания през уикендите, особено по-дългите. Това ще ви разведрява и зарежда.


ВЕЗНИ

Над нещата сте

Не може да се отрече, че през май имате късмет. Той действа навсякъде и във всяко едно отношение в живота ви. Навлизането на Венера в Телец е празник за тази планета, а като се има предвид, че тя е и вашият управител – нещата се нареждат подобаващо. Май се оказва месец на промени и полет на душата над всички проблеми. С две думи, вашето състояние е „над нещата“, но казано в добрия смисъл на фразата. Не си слагате нищо лошо на сърцето, отминавате всяка обидна дума и прощавате на всички. Понякога самите вие не сте в състояние да се познаете. Хубавото е, че това ваше състояние ви харесва и не ви изтощава, а ви зарежда с положително настроение и доста добри шансове. Отношението ви отваря вратите към сърцата на останалите хора.


СКОРПИОН

Светли мисли

През май от вас се иска да балансирате емоциите си и да не избухвате тогава, когато някой се опитва по най-тънкия начин да играе с вашите нерви. Бъдете широкоскроени и търсете възможност да бягате от вредните хора. Не забравяйте, че Марс навлиза в Рак, а оттам ще ви зареди с голяма доза сили и енергия. Ще можете да се справите с огромно количество информация, ще можете да промените принципите на своето мислене и ще сте в състояние да започнете нещо ново в живота си. Това е причината да ви посъветвам да загърбите всички онези хора, които се опитват да играят с търпението ви. Не си струва да товарите съзнанието си с лоши мисли, след като от сега нататък ще го зареждате със светли такива.


СТРЕЛЕЦ

Погрижете се за финансите

Самоувереността ви през първите майски дни е причина да загубите доверието на важни за кариерата ви хора. Склонни сте лесно и бързо да влизате в конфликти, да говорите много и да изричате слова, които болят и оставят лош спомен в съзнанието на отсрещната страна. Опитайте да овладявате емоциите и да уравновесите поведението си. Залагайте на балансирания тон и не се плашете от критиката – тя сега е градивна. През втората половина от месеца се предпазвайте от непредвидени харчове, които могат сериозно да навредят на финансовата ви стабилност и семейния бюджет. Там също се намесва емоцията, която ви подклажда желание да си закупите нещо не по джоба ви. Помислете, преди да го сторите.


КОЗИРОГ

Любов и вдъхновение

Очаквайте натоварен, но благоприятен месец. Сега ще имате възможност да обърнете по-голямо внимание на професионалното си развитие и кариера. Да търсите възможност за допълнителна работа и допълнителни финанси. От друга страна, месецът ви предлага повече мигове на вдъхновение, радости и любов. С навлизането на Венера в Телец за вас се разкрива благоприятен период в личния ви живот. Марс се движи в Рак, откъдето подклажда вашата войнствена натура и често ви прави по-агресивни от обикновено. Все пак удържайте емоциите си, за да не развалите важни и ключови взаимоотношения в живота си. Шансовете са пред вас, не ги изпускайте през месеца.


ВОДОЛЕЙ

Излишен перфекционизъм

През май сте педантични и безкомпромисни на работното място. Гледате да изпипате всеки детайл, губите излишно време, отдавайки се на перфекционизъм. Ще похабите доста голямо количество енергия и е логично да достигнете до пълно изтощение на силите си. Съветът ми е да вършите това, което се изисква от вас и в степента, която се иска. Обръщайте внимание и на личния си живот, оставайте си свободно време за разходки и пътешествия по време на по-дългите уикенди. Използвайте всяка слънчева минута, за да се насладите на природата и да бъдете на чист въздух. Излишният стремеж да бъдете перфектни ще ви донесе забавяне и доста сериозни загуби на време. Време, която вие можете да прекарате с близките и приятелите.


РИБИ

Бъдете мечтатели

Май е един от щастливите ви месеци за 2019 година. Пожелайте си нещо хубаво и то непременно ще се сбъдне. Вашата енергия е силна и се захранва от положителните житейски обрати в ежедневието ви. Очаквайте промени в положителен аспект. Венера навлиза в Телец, а Марс – в Рак. И двете положения правят втората половина от месеца вълнуваща и вдъхновяваща за нови запознанства, раздвижвания в сферата на личния живот и сбъдване на някои съкровени желания. Неслучайно ви насърчавам да мечтаете. Именно мечтателите ще са подкрепяни от съдбата, за да променят изцяло начина си на живот. Бъдете сред тях.


ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

3 май. Въпреки, че вибрация 3 (отговаряща на датата ви на раждане – 3 май) винаги се свързва с контактност и желание за общуване, вие контролирате силно тази част от живота си. Не може да се каже, че изгаряте от желание да се обвързвате с много и различни хора. Имате си своята среда и своите приятели, но сте по-склонни да се усамотите в дома си, който за вас е като крепост. Там сте си създали необходимите условия, за да се чувствате добре. Обичате да си хапвате вкусни неща, но внимавайте с килограмите.

За дванайсет месеца от рождения си ден днес до рождения си ден догодина ще се качите крилете на съдбата и ще се оставите в нейните ръце. Подвластни на всяко обстоятелство по пътя си, трудно ще въздействате с каквото и да било и на доброто, и на лошото. Оставете ги просто да ви се случат. Тръгнете ли срещу съдбата, ще почувствате безсилие. Отпуснете ли се по течението, то ще ви отведе във вярната посока.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.


4 май. Сами сте си избрали да се родите на 4 май с ясната цел, че гордо ще носите своята кармична тегоба. За вас няма трудни неща. Въпросът опира до това дали си поставяте задачата да достигнете до върха на това ново предизвикателство. А решите ли веднъж, че го искате, тогава изходът е ясен. Колкото повече са трудностите при вас, толкова повече растат амбициите ви.

Изключително позитивна и незабравимо приятна ще бъде следващата една година за вас. Предстоят ви мигове на щастие, което не сте чувствали от дълго време. Ще обновите средата, в която движите, ще намерите нови приятели. Идеите ви ще се превърнат в планове, а плановете – в реализирани дела. Чака ви много късмет, управлявайте го разумно.

Здраве: Годината предвещава крепко здраве.


5 май. Не обичате промените, особено ако някой се опитва да ви ги наложи отвън. Ако ще ги има, те винаги трябва да са плод на вашето решение. Пътувате винаги по работа. Рядко – за да се обогатите или разтушите. Обичате дома си, удобството и комфорта му повече от всичко. По-скоро сте статични натури, отколкото динамични, каквито би следвало да бъдете, щом сте се родили на 5 май.

Навлизате в рутинна и по-трудна година от живота си. Сега промените няма да са толкова често явление, но и това си има смисъл. Обърнете внимание на детайлите в живота си. Движете се във вече познатата леха, за да добиете съвършенство. Нека рутината бъде преобладаваща, за да сте щастливи от всичко онова, което вършите.


Здраве: Възможни са проблеми с разширени вени, както и с кръвообращението.

6 май. Вие, родените на този светъл християнски празник, сте хора, славещи се със своята стабилност в характера. Опора сте за всички около себе си. Консервативни сте и се придържате към традициите повече от всеки друг. И вкъщи, и на работното място проявявате консерватизъм. Уважавате много своя дом и семейството си.

Навлизате в една прекрасна година на промени и пътувания, която ще ви донесе доза позитивен заряд и емоции. Добре владейте живота си, за да не изпуснете нишката и да не извършите необратими неща. Промените контролирайте внимателно. Важното е, че от сега нататък настъпва раздвижване.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!