Спорт

500 лева струва на „Етър ВТ“ хвърлената бутилка в мача със „Славия“, 240 000 евро ще получат „виолетовите“, ако се класират за Лига Европа

Обща глоба от 1800 лева ще плати футболен клуб „Етър ВТ“ след домакинския мач със „Славия“, спечелен с 2:0. 1000 лева струват обидните скандирания на „виолетовите“, 300 лева – запалените факли.

500 лева е цената на хвърлената бутилка. Тя бе запратена към терена от зрител, предизвикан от вратаря Георги Петков, който изрита към трибуните топка. Стражът на „белите” също е санкциониран, той е със спрени права за един мач и ще плати 150 лева за проявата си, довела до реакции от трибуните.

Междувременно стана ясно, че „Етър ВТ“ ще бъде сред поставените отбори в първия предварителен кръг на Лига Европа, ако успее да се класира, съобщи УЕФА. Това важи и за другия възможен участник – „Левски“. Българските тимове прескачат предварителния кръг и ще бъдат в първия квалификационен кръг, като при това са сред поставените отбори, което им гарантира по-леки съперници.

Причината е, че и двата тима ще участват с клубния коефициент на България 3,500, както и „ЦСКА София”. За участието си в първия кръг „Левски“ или „Етър ВТ“ ще вземе 240 000 евро, т.е. почти 500 000 лв.

Най-силен сред възможните съперници на „виолетовите“ или „сините“ е румънският „Университатя“ (Крайова), следван от „Дунайска стреда“, „Ружомберок“, „Торсхавн“, „Дебрецен“, „Мура“, „Торпедо“ (Кутаиси), „Милсами“, „Хонвед“ и т.н.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *