Ирина Живихина и Владимир Токтаев уважиха фестивала на руската песен | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Ирина Живихина и Владимир Токтаев уважиха фестивала на руската песен

Публикувана на: 29.05.2019г. 511 прегледа

Аташето на Генералното консулство на Русия в Русе Владимир Токтаев и Ирина Живихина – представител на Россотрудничество за България и директор на Руския културно-информационен център в София, с екипа си уважиха Седмия фестивал на руската песен в Полски Тръмбеш.

Тази година фестивалът бе посветен на 55-годишнината от обявяването на Полски Тръмбеш за град, руското песенно творчество и победата във Втората световна война. Във фестивала участваха много любителски състави и индивидуални изпълнители.

Специално поздравление към участниците и организаторите беше получено и от проф. д-р Захари Захариев – председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, което беше предадено от инж. Киро Маринов, председател на дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД в Полски Тръмбеш.

Най-малките участници бяха от школата на Стела Дойкова от Горна Оряховица. Само на четири години, те създадоха много усмивки и настроение и предизвикаха бурните овации на публиката. Всички участници получиха специално изработен плакет, грамоти и паметни знаци за популяризиране на руския език и култура от Россотрудничество за България и диплом от организаторите. По време на фестивала Ирина Живихина направи специален подарък от Россотрудничество за България – набор от книги с руска класическа литература, на градската библиотека при НЧ „Отец Паисий-1905” в Полски Тръмбеш.

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!