Музикален педагог и IT специалист учи деца в Раданово да рисуват в клуб "Аз творя" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Музикален педагог и IT специалист учи деца в Раданово да рисуват в клуб „Аз творя“

Публикувана на: 29.05.2019г. 802 прегледа

УЧИЛИЩЕТО В РАДАНОВО СЕ ПРОЧУ С КУП НАГРАДИ ОТ различни конкурси по рисуване в страната. Зад тези успехи стои трудът на една учителка, която дори не е художник и специалист, но има голямо сърце. Нела Павлова Панова е дългогодишен учител в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Раданово. Завършила е музикална педагогика в СУ ”Св. Климент Охридски”. Започва да работи като учител по музика в училището през 2003 година. През 2006 година придобива професионална квалификация за учител по информационни технологии и започва да преподава. През 2015 година освен часовете по музика и информатика започва да води и часове по изобразително изкуство.

През 2016 година образователното министерство стартира проект „Твоят час“ и г-жа Панова се включва като сформира клуб ”Аз творя”. Учениците имат възможност да изявят своя талант в областта на изобразителното изкуство. Много от творбите получават награди. През април 2017 г. се провежда великденска изложба в ДКС „Васил Левски” – Велико Търново, и клубът е удостоен с грамота за отлично представяне.

Г-жа Панова има желанието да развива таланта на тези деца и след прекратяването на проекта продължава да ги вдъхновява и мотивира, като ги включва в много конкурси на регионално и национално ниво. От тези участия учениците получават много награди. През април 2018 година учениците Людмил Рашев и Алишан Алексиев печелят първо място в конкурс за изработване на фигури от пластмаса, посветен на Деня на Земята. През октомври 2018 г. ученичката Илияна Илиева печели първа награда в конкурса „Книгата, която няма да забравя”. През март 2019 година Милен Стоянов Миленов и Таня Руменова Мирославова печелят специална награда за оригиналност за илюстрациите към книга, с която ученици от училището участват в конкурса “Моят роден град. Търновград – царе и слава”. През април 2019 година Таня Руменова Мирославова получава първа награда в националния конкурс „Рецептите на баба”, организиран от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите.

В началото на май ученикът Емил Ангелов – трета награда в национален конкурс ”Пролет върху листа”, организиран от Община Кюстендил и отдел ”Култура и духовно развитие”. Шестокласникът Емил Ангелов е ученик със специални образователни потребности. Негов учител по изобразително изкуство е Нела Панова, а Галина Мушинска е ресурсният учител. Конкурсът се провежда за дванайсета поредна година и в него са взели участие над 600 творби на деца от цялата страна. Творбите са разделени в три възрастови групи и една за деца със специални образователни потребности.

 

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!