37 четения

С 1000 флаера за пътна безопасност стартира кампанията за безгрижна ваканция в областта

Търновското училище „П. Р. Славейков“ гради площадка за 20 000 лв.

С РАЗДАВАНЕ НА 1000 ФЛАЕРА ЗА ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ СТАРТИРА КАМПАНИЯТА В ОБЛАСТТА ЗА БЕЗГРИЖНА ВАКАНЦИЯ СРЕД ХЛАПЕТАТА, стана ясно на пресконференция в Община В. Търново вчера. Решението е било взето сутринта на Комисията по сигурност и обществен ред, поясни зам.-кметът проф. Камарашев. Флаерите са отпечатани от Общината и са два вида – „Пазете децата на пътя!“ и „Намалете скоростта заради децата!“. Кампанията е съвместна с Областната дирекция на МВР и ще бъде открита в петък от 10 часа. Тогава пред театъра в областния град и в 8-те села на общината, където има училища, децата ще раздават листовките на шофьори и минувачи и ще бъдат облечени в светлоотразителни жилетки.

КАМПАНИЯТА ЩЕ СТАРТИРА С ТРЕТОКЛАСНИЦИ ОТ ОУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“, където единствено има Детско полицейско управление. Директорката Данка Борисова съобщи още, че в това търновско училище вече има и подарен от сдружение „Св. Иван Рилски“ проект за площадка за безопасност на движението. Тя ще бъде изградена за новата учебна година и ще струва 20 000 лева, а финансирането вероятно ще бъде от общината. Така търновското основно училище дава пример как с много амбиция може да се направи истинска площадка за безопасност на движението с всички видове знаци, пешеходни пътеки и обозначения. Според проф. Камарашев в кампанията трябва да се включат и вероизповеданията, което пък даде повод на г-ж Борисова да съобщи още, че в тяхното училище наесен ще има богослов, който вероятно ще води такова обучение факултативно.

ШЕФКАТА НА ДИРЕКЦИЯ СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ РОСИЦА ДИМИТРОВА ПОДЧЕРТА, ЧЕ СЪС СТАРТА НА КАМПАНИЯТА ЗА БЕЗОПАСНА ВАКАНЦИЯ Община Велико Търново изпреварва националната кампания, а въпросните флаери са за възрастните, които трябва да бдят над децата не само през лятото. Тя съобщи, че на 25 юни на стадиона в Дебелец стартира Деветата детска полицейска академия в общината. В нея ще се включат над 400 деца от 20-те центъра в общината.

ГРИЖАТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КАМПАНИЯТА СЕ ПАДА НА ПОЛИЦИЯТА, А НАЧАЛНИЦИТЕ НА „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ” АТАНАС АТАНАСОВ и на Охранителния отдел комисар Стефан Николов обявиха, че залагат на превенцията и на постоянните проверки в региона. Според шефа на КАТ резултатите от периодичните акции „Пешеходец“ са стряскащи, защото нарушенията не намаляват. Той каза, че от началото на годината има 8 катастрофи с лица до 17 години, от които 8 ранени. Според комисар Николов от началото на годината са наложени санкции за над 5 млн. лв. по пътищата, от които вече са платени над 1,5 млн. лв. Заради крутите мерки Стефан Николов обобщи, че като цяло пътните произшествия намаляват. Председателката на Сдружението на селските кметове Благовеста Факирова покани на вчерашния брифинг и това лято да се ползват площадките в Балван, където вече има и писта за приложно колоездене, а селото се сочи като пример за градовете у нас, като за откриването на поредната Детска полицейска академия отново било заявено гостуване от вътрешния министър.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!