„Заедно в час” търси в областта училища партньори за новата учебна година

УЧИЛИЩА ПАРТНЬОРИ ТЪРСИ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ФОНДАЦИЯ „ЗАЕДНО В ЧАС“. Директорите, които искат да поканят учители по тази програма в училищата си, трябва да подадат своите заявки и свободни позиции до 10 юни.

Фондацията работи в областта вече две години. За този период учители, преминали през програмата, има в четири населени места в областта – Велико Търново, Павликени, селата Камен и с. Царски извор. Там преподават шестима педагози – трима са начални учители, останалите са учители по химия, история и математика.

Преди месец „Заедно в час” приключи кампанията си за набиране на кандидати за учители за новата учебна година. Над 2700 души подадоха своите кандидатури, като над 200 от тях са от област Велико Търново. В момента текат финалните етапи на подбор за програмата. Вече има одобрени бъдещи учители в начален етап по английски език, история, биология и други предмети. Всички одобрени кандидати са започнали предварителното си обучение, а през юли и август ще преминат интензивната лятна обучителна програма, която включва както теоретична подготовка, така и практическа – с преподаване на ученици в реална учебна среда.

Фондацията работи с общински и държавни училища, в които учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *