Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Земеделец измамен със 120 000 лв. при покупка на навес и нива в Раданово

Георги Георгиев: „Плащам по 1200 лв. на месец на банката, стискам зъби и чакам правосъдие“

 

ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ Е БИЛ ИЗМАМЕН ПРЕДИ 5 ГОДИНИ със 120 000 лв. при покупка на 600 кв. м навес и 1 декар земя в Раданово. Едва сега за това е бил обвинен 44-годишен от Бяла за измама в особено големи размери. В хода на разследването е установено, че през май 2014 г. във В. Търново в качеството си на пълномощник на представител на търговско дружество той е заблудил 46-годишния купувач Георги Георгиев, че дружеството, което представлява, е собственик на имота.

„Плащам по 1200 лв. на месец на банката, стискам зъби и чакам правосъдие!“, каза земеделецът Георги Георгиев-Язо от Полски Тръмбеш. Той е теглил кредит от банка, за да купи имота в Раданово, и по документи тогава всичко е било изрядно. После се оказва, че навесът и земята имат съвсем други собственици, които развалят продажбата по съдебен ред. Георги подава жалба в прокуратурата и започва разследване на Икономическа полиция, което приключва едва през 2019 г.

При сключване на договора за покупко-продажба тогава на него му е била причинена вреда в размер на 120 000 лв., казват от полицията. След доклад на материалите по случая в прокуратурата Красимир М. е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение „подписка“. Георги Георгиев обаче се чуди как сделката е била перфектна, изповядана пред нотариус и проверена от банката, която отпуска заема, а нотариалният акт е направен на реална цена. Продавачът и купувачът работили в Раданово и там се запознали. Обвиненият в измамата пък бил показал на купувача документи за собственост, които били изрядни и в Агенцията по вписванията. След това обаче се стигнало до обвинение от прокуратурата в старата столица срещу Красимир М.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *