ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 31 май 2019 г. – 06 юни 2019 г.

От петък до понеделник ще се развива мощна купестодъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Предимно късно след обяд и вечер валежите ще бъдат по-интензивни. Ще духа слаб вятър, в петък от запад, от събота до понеделник – от североизток . Минималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°.

От вторник до четвъртък над северозападните и част от централните райони на Северна България времето ще се задържи със значителна облачност и превалявания от дъжд на места. Над част от централните части на Северна България / В.Търново, Свищов/ се очакват временни разкъсвания на облачността до незначителна. Ще има и превалявания от дъжд, но валежите ще бъдат слаби /без стопанско значение/. Във вторник и сряда ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. В четвъртък вятърът ще бъде слаб от запад. Минималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°.

Над западните и централните части на Стара планина планина от петък до понеделник има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици . Предимно след обяд и вечер валежите ще са по-интензивни. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури на 1200 м. в петък ще бъдат около 15°, от събота до понеделник – около 18°.

От вторник до четвъртък ще има значителна облачност с превалявания от дъжд на места. Във вторник и сряда ще духа умерен до силен вятър от югоизток, в четвъртък вятърът ще бъде слаб до умерен от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 18°.

Максималните температури на 2000 м. през целия период ще бъдат по-ниски от температурите на 1200м. с около 7°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *