5 типа майки, които дразнят всички

Да си майка в наши дни, стана доста трудно. По-рано жените не усещаха такъв натиск от обществото, както сега. Те просто се доверяваха на усещането си и успяваха да отгледат прекрасни деца. Но през ХХI век подобен подход вече не е актуален и може да предизвика коментари във всякакви посоки. Възможно е именно поради това да се появиха няколко типа майки, претендиращи за идеалност и предизвикващи искрено раздразнение у останалите.

Повечето жени са уверени, че ще бъдат идеални майки и тази заблуда продължава, докато не родят дете. След което се случва нещо невъобразимо, на което са посветени тонове умни книги, които предателски учат как да се справяме в кризисни ситуации.
Но има и друга категория майки, които успяват не само да съхранят всичко прочетено в паметта си, но и с успех да го реализират на практика. Или поне така изглежда. Следват няколко „майчински“ образа, които могат да изкарат всеки извън нерви.

Майка всезнайка
Уникална жена, която знае всичко на света и винаги е готова да ви даде съвет. Понякога създава усещането, че ви следи. Ще ви направи забележка, че детето изостава в речта си или ще ви научи за правилата на безопасност при поставянето му в на колата.
Няма да пропусне да ви изпрати на почивка с думите „опасно е да слагате пояс на детето“, както и посред нощ ще звънне да съобщи, че няма нужда да сваляте температура под 38,5 градуса.

Майка с амбиции
Плашещ екземпляр. Готова е да говори с вас насред улицата и след минути ще знаете всичко за детето й. Тя е майка и това е най-важният й успех.
Ще се похвали, че детето й е гениално, то може да яде само, рисува, чете, смята и усвоява таблицата за умножение. И не е важно дали е на годинка или на десет.
В социалните мрежи пуска милион и една публикации със снимка на съкровището й с думите – най-красивото ми, смисълът на живота ми, най-умното, моята вселена и т.н. Никога не пита вие как сте, но с ентусиазъм ще ви разкаже за златното си дете.

Майка закрилница
Кърми детето почти до училище. Ще ви избута, качвайки се в трамвая, където всички трябва да станат прави, за да може да си избере място. Влиза в банката и няма никакво намерение да чака на опашка, защото все пак е с дете. Тя е една от най-добрите приятелки на майката всезнайка и е готова да конспектира всичките й съвети, да не би да забрави нещо.
В същото време девет месеца в година не извежда детето, защото е студено, а в останалите три – защото е топло.

Майка легенда
Детето й е безупречно. Домът й е идеално чист, винаги има сготвена храна.
Изглежда като модел, има зашеметяващи, естествени гърди, които не са се отпуснали заради кърменето. Винаги е с маникюр. Ходи на спа, фитнес, плуване. Мъжът й с радост гледа детето по 10 часа на ден, а в останалото време работи и изкарва по сто милиона евро на час, които харчи за дрехи, бижута и пътешествия с любимата жена.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *