Тайните на барманите: Какво да поръчате по време на парти

огато сте на парти много често има т.нар “свободен бар”. Имате възможност да поръчвате каквото си искате, защото то вече е платено, а барманите само трябва да ви го направят. Много хора обаче смятат, че такъв вид услуга води до използването на по-евтин алкохол, който се разрежда преди да бъде сервиран на потребителя.
В такъв случай какво да правите, когато сте на парти и има “свободен бар”? Как да постъпите и да се доверите на това, което ви сервират? Някои от най-добрите бармани сподлеят своите тайни за това как да се държим на такъв вид събития.
Поръчайте прости неща
Почти всеки барман ще ви каже, че най-доброто питие е простото. Те са лесни за правене и трудно може да бъде забравена някоя съставка. Друг съвет е първо да видите какво има по рафтовете в един бар. “Първо разглеждам какво предлагат и, ако има добро уиски или хубава бутилка ром, ще си поръчам от тях и то чисти” споделя Кевин Бари, който работи като барман в Чикаго.

Класически коктейли

Ако барът е добре зареден и смятате, че барманът може да ви направи добър коктей, то тогава си поръчайте коктейл Негрони. Това е италиански коктейл от джин, една част мартини и една част ликьор, гарниран с портокалова кора. “Ще ви хареса независимо как е напрвен” казва Лее Заримба от Чикаго. А, ако все пак барът е по-пуст, можете да си поръчате джин с тоник. Всеки един бар разполага със съставките за такъв коктейл.

Какво да избягвате

Когато присъствате на събитие, предлагащо отворен бар, избягвайте всичко, което е твърде сложно за правене. Не само, защото са сложни за барманите, но и за ваше лично здраве. Съветите на професионалистите е да се откажете от неща, които включват сок, защото не знаете откъде е дошъл, колко е свеж и колко време е стоял преди да ви го сервират.

Не прекалявайте

Много често събитията, които предлагат свободна консумация на алкохол са фирмени партита. Там не е много добре да ви виждат в светлина, която след това ще ви изиграе лоша шега. “Ключът е да пиете спокойно” съветва Арън Блейкли от Ню Йорк. Съветът тук е да си поръчате нещо леко като бира или вино.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *