Търновци се забавляваха с работилници за китайски занаяти

РАБОТИЛНИЦИ ЗА КИТАЙСКИ ЗАНАЯТИ, ДЕМОНСТРАЦИИ НА КИТАЙСКА КУХНЯ, БОЙНИ ИЗКУСТВА И ТАНЦИ РАДВАХА ВЧЕРА ТЪРНОВЦИ В ПАРК „МАРНО ПОЛЕ“. Пъстрата програма беше част от първия по рода си Фестивал на китайската култура, организиран от издателя Нейко Генчев и Институт „Конфуций“.

Специално за демонстрациите на бойни изкуства в старата столица пристигна един от най-известните международни съдии по бойни изкуства Ху Кай. Тя е с многобройни участия в олимпиади и редица големи състезания.

Всички любопитни имаха възможност да облекат традиционни китайски костюми, да опитат китайска кухня и да се пробват да уловят бобени зърна с клечки. Работилниците предлагаха още демонстрация на връзване на възли за щастие, калиграфия и китайски чай.

Вечерта празникът продължи в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ с тържествен концерт, посветен на 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай. В концерта участваха професионални танцьори и музиканти от Китай, малчуганите от детска градина „Соня“ и учениците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, които изучават китайски език, възпитаници на СУ „Васил Левски“ в Русе, за които китайският език е първи чужд в учебната им програма, както и ученици от частната гимназия „Евлоги и Христо Георгиеви“ в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.