Група от 80 великотърновци пое по пътя на Ботевата чета

Организирана група от 80 ученици и млади хора от Велико Търново и региона пое по стъпките на Ботевата чета, преминала от Козлодуй до връх Околчица в Западна Стара планина. Вече е факт и първият успех – великотърновските участници в националния поход спечелиха първо място на голямо фолклорно надиграване в Козлодуй.

Ръководители на групата са осем студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и НВУ „Васил Левски“, а начело на всички е Снежана Димитрова от туристически клуб „Незабравка“.

Във великотърновския отряд участват ученици от девет училища в старата столица – най-многобройни са възпитаниците на ПМГ „Васил Друмев“, ПГСАГ „Ангел Попов“, СУ „Емилиян Станев“ и ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Част от групата са също възпитаници на едно училище от Търговище и три учебни институции от Горна Оряховица.

С отделна група от 15 ученици се представя и СУ „Вела Благоева“.

„Благодаря на всички ученици и млади хора, на ръководителите и организаторите на групата – вие представяте достойно Велико Търново в това родолюбиво начинание и доказвате, че помните историята, великия Христо Ботев и българските герои“, коментира кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.