Забава и знание

3-те основни причини, заради които мъжете напускат жените, които обичат

За една жена е истински опустошително, когато любимият ѝ я напусне, а тя не знае причината. Някои дами прекарват месеци, а понякога дори години, като се опитват да разберат защо връзката им с този мъж се е разпаднала така неочаквано.

Много жени, попаднали в подобен злощастен сценарий в последствие започват да изпитват страх от обвързване. Те се страхуват, че ако обикнат друг мъж и той ще ги напусне рано или късно, без да им даде логично обяснение.

А ето и 3-те основни причини, заради които най-често мъжете изоставят жените, които обичат:

1. Жената иска повече, нещо-по-добро или нещо по-различно, от това, което мъжът може да ѝ предложи

Някои дами са толкова ангажирани от собствените си нужди и толкова обсебени от собствените си желания, че постоянно искат от мъжа до себе си повече и повече. Така те му създават впечатлението, че той не може да им угоди или да ги направи щастливи. Тази мисъл се загнездва в главата на мъжа и той започва да се потиска, като постепенно започва да вярва, че не е достатъчно добър, богат, умен, забавен и т. н. за да бъде достоен партньор на тази жена. Независимо дали е правилно или не, това често е причината мъжете да си тръгват от връзка, която ги натоварва психически по този начин.

2. Жената се превръща в майка на мъжа

Много жени имат склонността да се вживяват в ролята на майка на своя любим. Те започват да се престарават в грижите си за него до такава степен, че да му казват какво да прави и как да го направи. Любовта включва грижа за половинката, но по един по-деликатен начин. Жената не трябва да ходи след любимия си, да оправя проблемите му и да плаща сметките му. В такава връзка, рано или късно, изчезват сексуалните взаимоотношения, което е още една причина мъжът да си тръгне.

3. Той все още е непораснало момче със синдрома на Питър Пан

Понякога жената без да е виновна за каквото и да било, връзката ѝ с нейния любим се разпада. Причината за това, най-често е, че мъжът е твърде незрял за сериозни отношения и дългосрочен ангажимент. Мъжете, които все още се чувстват момчета, живеят за да задоволяват нуждите си и да получават незабавно удовлетворение. Те все още не са се научили да защитават и да се грижат за жената до себе си. Някои от тях така и никога не съзряват за това.

Източник: struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *