Забава и знание

„Брутална“ аларма буди спящия с извиване на гръбнака

Сутрешното събуждане обикновено е истинско мъчение за поспаливците. Особено изкушение за тях е да натиснат бутона за отлагане на алармата, за да откраднат още няколко минути сън. Това вече няма да е възможно с аларма, окачествена като „устройство за мъчение“, която буди спящия човек с извиване на гръбнака, пише в. „Дейли стар“.
Нестандартното предложение идва от Япония. Създателите на алармата от JR East Mall, гарантират безотказно събуждане.
Приспособлението, наречено Timely Wake-Up Device, включва въздушна възглавница, която се поставя под чаршафа или дюшека, помпа и таймер. Системата е проектирана да се напомпва и спада нееднократно. По този начин алармата извива гръбнака на спящия човек в необичайна поза, осуетявайки опитите му да открадне няколко допълнителни минути сладък сън. И ако мъчителното извиване на гръбнака не е достатъчно, идва ред на издаващ шумни звуци високоговорител.
Алармата не разполага с бутон за отлагане. За да я изключи, потребителят трябва да натисне едновременно два предназначени за целта бутона. Ако не го стори до три минути, след като е започнало надуването, устройството автоматично спира подаването на въздух.
Създателите на алармата гарантират, че дизайнът й не предполага сериозни гръбначни увреждания. Цената на нестандартната система за събуждане е 99 000 йени (около 900 долара).

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *