27 четения

Педагози от детска градина „Слънце“ бяха в Латвия

ДИРЕКТОРЪТ НА ДЕТСКА ГРАДИНА „СЛЪНЦЕ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО АЛБЕНА ГЕНЧЕВА И УЧИТЕЛИ ОТ ДЕТСКОТО ЗАВЕДЕНИЕ БЯХА НА РАБОТНА ВИЗИТА В ГРАД САЛАСПИЛС В ЛАТВИЯ. Детската градина работи по проект на програма „Еразъм +“ на тема „Развиване на социо-емоционалните умения в предучилищна възраст“.

По време на срещата са били представени резултатите от тематичния проект „Омагьосана кутия с емоции”. Педагозите са споделяли добри практики в групите на детската градина, които насърчават ученето, социализацията и съпричастността на децата към другите. Представени са били и добри практики за оценка на социално-емоционалните компетенции на децата чрез различни видове игри.

По време на посещението работната група от ДГ „Слънце“ е участвала в среща с директори на други детски градини в Саласпилс, по време на която е проведена дискусия за творчеството в учебния процес и е споделен опит в работата по развиване на социо-емоционалните умения у децата от 3- до 7-годишна възраст.

Домакин на следващата среща по проекта, която ще се проведе през октомври 2019 година, ще бъде детска градина „Слънце“ в старата столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!