Уикенд с летни бури и гръмотевици, от понеделник повече слънце и спиране на валежите

През нощта ще има значителна облачност с превалявания от дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 15 и 18. За В. Търново се очаква минимална температура около 17 гр. През деня ще преобладава време със значителна облачност. На много места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 19 и 22. За В. Търново се очаква максимална температура около 22 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без съществени изменения. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.6 през 1969 г., а най-ниската измерена минимална температура е 5.1 през 2009 г. Слънцето ще изгрее в 05 часа и 44 минути и ще залезе в 20 часа и 46 минути. Фаза на Луната: три денонощия преди новолуние.

До понеделник ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Предимно късно след обяд и вечер валежите ще бъдат по-интензивни. Ще духа слаб вятър, в петък от запад, от събота до понеделник – от североизток. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25.

От вторник до четвъртък над северозападните и част от централните райони на Северна България времето ще се задържи със значителна облачност и превалявания от дъжд на места. Над част от централните части на Северна България (В.Търново, Свищов) се очакват временни разкъсвания на облачността до незначителна. Ще има и превалявания от дъжд, но валежите ще бъдат слаби (без стопанско значение). Във вторник и сряда ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. В четвъртък вятърът ще бъде слаб от запад. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17. Максималните температури ще бъдат между 24 и 27.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *