6 четения

Кристалина Георгиева даде висока оценка за старата столица след двудневното си посещение

ГЛАВНИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА СВЕТОВНАТА БАНКА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА БЕ НА ДВУДНЕВНО ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Кметът Даниел Панов я посрещна, запозна я със съвременното развитие на града и завишения инвестиционен интерес, отчетен и от международната финансова институция. Панов представи пред Кристалина Георгиева проекта за бъдещия нов градски център, а друга основна тема на разговора обхвана новите европейски програми след 2021 година и увеличения финансов ресурс за страната.

Обсъдени бяха възможностите и механизмите, по които Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и останалите общини извън обхвата на Програмата за развитие на селските райони да могат в следващия програмен период да кандидатстват с проекти за малките населени места – за канализация и водоснабдяване, инфраструктура, благоустройство. Тема на разговора бе и целесъобразността на програмата за саниране и възможните финансови механизми за продължаването й.

В аулата на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” Кристалина Георгиева, която има сериозен опит и като еврокомисар, изнесе лекция на тема „Светът и ние”.

В лекцията си тя представи глобалните икономически тенденции и предизвикателства, моделите за тяхното развитие и постави акцент върху четири важни области в световната икономика – новите технологии; демографските тенденции, овладяване на климатичните промени и превенцията; стимулиране на икономиката чрез разкриване на работни места.

2 коментара за “Кристалина Георгиева даде висока оценка за старата столица след двудневното си посещение

 • 03.06.2019 в 13:56
  Permalink

  стига глупости, висока оценка за кое?

  Отговор
  • 03.06.2019 в 18:41
   Permalink

   Как за кое? За престоя,разбира се-нощувка,обяд,вечеря

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!