Кристалина Георгиева даде висока оценка за старата столица след двудневното си посещение

ГЛАВНИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА СВЕТОВНАТА БАНКА КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА БЕ НА ДВУДНЕВНО ПОСЕЩЕНИЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Кметът Даниел Панов я посрещна, запозна я със съвременното развитие на града и завишения инвестиционен интерес, отчетен и от международната финансова институция. Панов представи пред Кристалина Георгиева проекта за бъдещия нов градски център, а друга основна тема на разговора обхвана новите европейски програми след 2021 година и увеличения финансов ресурс за страната.

Обсъдени бяха възможностите и механизмите, по които Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и останалите общини извън обхвата на Програмата за развитие на селските райони да могат в следващия програмен период да кандидатстват с проекти за малките населени места – за канализация и водоснабдяване, инфраструктура, благоустройство. Тема на разговора бе и целесъобразността на програмата за саниране и възможните финансови механизми за продължаването й.

В аулата на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” Кристалина Георгиева, която има сериозен опит и като еврокомисар, изнесе лекция на тема „Светът и ние”.

В лекцията си тя представи глобалните икономически тенденции и предизвикателства, моделите за тяхното развитие и постави акцент върху четири важни области в световната икономика – новите технологии; демографските тенденции, овладяване на климатичните промени и превенцията; стимулиране на икономиката чрез разкриване на работни места.

loading...

2 коментара за “Кристалина Георгиева даде висока оценка за старата столица след двудневното си посещение

 • 03.06.2019 в 13:56
  Permalink

  стига глупости, висока оценка за кое?

  Отговор
  • 03.06.2019 в 18:41
   Permalink

   Как за кое? За престоя,разбира се-нощувка,обяд,вечеря

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *