Новини

Посещение на Полша по проект Еразъм + за 12 ученици от СУ „Димитър Благоев“ – гр.Свищов

От 26-ти до 31-ви май 2019 г. 12 ученици с двама учители от СУ “Димитър Благоев“ – гр. Свищов участваха по проект „Да се научим да учим” ДОГОВОР НОМЕР –2018-1-PL01-KA229-050537_3, към програма „Еразъм +“ KA2 – Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики, сектор KA229 „Партньорства за училищно общуване”, който се реализира в гр. Аугустов, Полша. Този проект е финансиран с подкрепата на Европейската комисия и в него участват училища от България, Португалия и Полша.
Първият ден участниците се опознаха посредством игри, дискусии и занимания на открито. Следобедът бяха посрещнати от кмета на града, председателят на местната комисия за средно образование, директорът на училището домакин и изпълнители от местния танцов състав на организирано мероприятие в центъра на града. Учениците от полска страна разведоха групите от България и Португалия из града.

Вторият ден участниците посетиха училището, където караха часове по химия, биология и физика. Изключително интересни занятия бяха подготвили учениците и учителите от Полша, а учениците от България и Португалия правиха експерименти, лабораторни упражнения и разгледаха училището.
Следобеда беше много емоционален и изпълнен с екстремни изживявания в състезание с моторни лодки и разходка по брега на езерото.
Вечерта участниците опознаха музикалната култура като представиха типични танци. Българските хора бяха сред любимите.

Ден трети участвахме в часове по английски език, в които ни показаха интересни начини за използване на телефони в часовете и караоке като методи за усвояване на лексикални единици и упражняване на наученето.
Уроците по театрално майсторство бяха изключително забавни и учениците трябваше да влязат в роля и да разиграят пиеса по поставени сценарии.
Следобед играхме волейбол и баскетбол в смесени отбори.

Ден четрвърти посетихме най-големия природен парк в Европа, където имахме възможността да влезем в бункер, построен и използван от партизаните, а след това си направихме лагерен огън и обяд.
Вечерта бяхме на дискотека на корабче, където ученичка от полското училище изнесе концерт, а след това ученическият им съвет направи дискотека. Настроението и приятелските взаимоотношения можеха да отстъпят по уникалност само на залеза!

Предстои посещение на Португалия през в началото на септември.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *