Новини

Юношите на ОФК „Академик“ Свищов бяха приветствани от ръководството за шампионската им титла

Футболистите на треньора Тодор Борисов от „Академик“ Свищов, които станаха шампиони в Първенството за юноши старша възраст 2018/ 2019 „В“ група, посетиха Гербовата зала на община Свищов, където бяха приветствани от представителите на ръководството на клуба в лицето на зам.-кмета Борислав Замфиров и председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов.

Ръководителите на ОФК „Академик“ благодариха на треньора за отличната работа с момчетата, а на шампионите пожелаха още много футболни успехи. Д-р Кристиян Кирилов припомни славните години на „Академик“, в които отборът е играл срещу големи отбори като ЦСКА, „Левски“, „Славия“ и не е допускал загуба на собствен терен. Той каза още: „Когато „Академик“ победи, всички ние се чувстваме горди, а вие вървите по стъпките на вашия треньор, който в годините назад, заедно със своите съотборници бяха направили така, че да бъдем сила във футбола. Щом сте успели в този труден мач да победите „Литекс“ и да станете шампиони, това означава, че сте много добър екип и ние се надяваме в бъдеще да намерите своето място в мъжкия отбор на „Академик“.“ Той пожела на младите момчета да възвърнат славата на свищовския футболен клуб и подчерта, че имат голямо преимущество с треньор като Тодор Борисов.

Борислав Замфиров мотивира юношите да бъдат упорити и да не се плашат от трудностите, когато преминат в мъжкия отбор. Той подчерта, че ръководството полага усилия „Академик“ Свищов да се развива като футболен клуб от местни футболисти, които се изграждат като такива в школата. „Много е трудна крачката от детско-юношеския футбол към мъжкия. Разликата във физиката на един юноша и един 26 годишен мъж е голяма и в началото ще ви е много трудно. Важното в този момент е вие да не се отказвате и да не се пречупвате, а да сте упорити и постепенно нещата ще се получат. Тенденцията е съставът на мъжкия ни отбор да е от свищовски футболисти и затова разчитаме изцяло на школата и на добри футболисти като вас“, допълни още той.

На срещата, шампионите получиха индивидуални грамоти от ръководството на ОФК „Академик“ и по една флашка, в която да съхраняват спомените си от своите футболни победи.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *