ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 06. 06.2019 г.

Вечерта и през нощта ще има променлива до значителна облачност и вечерта на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 13° и 16°. За В. Търново се очаква минимална температура около 13°. В четвъртък ще има променлива до значителна облачност. Предимно след обяд и вечерта на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. За В. Търново се очаква максимална температура около 26°.

Атмосферното налягане бавно ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара планина ще има значителна облачност с временни разкъсвания. Предимно след обяд на места ще превали дъжд придружен от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 19°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 12°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.5° през 1909 г., а най-ниската измерена минимална температура е 6.4° през 1977 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 41 минути и ще залезе в 20 часа и 51 минути.

Фаза на Луната: три денонощия след новолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.