83 четения

Ученици и учители от СУ“Владимир Комаров“ взеха участие в муждународния проект „Културно картографиране на Европа“

Ученици и учители от СУ“Владимир Комаров“ пътуваха до гръцкия остров Лесбос. Групата взе участие в заключителната среща на муждународния проект финансиран по програма Еразъм+ „Културно картографиране на Европа“. Срещата се проведе в Начално училище №9 в столицата на острова – град Митилини.

Великотърновското училище беше представено от главния учител Антоанета Дочева, координаторът на проекта Гинка Маринова, осмокласниците Димитър Димитров, Мирослав Василев, Феим Мустафа и третокласниците Никола Илиев и Калоян Асенов. Придружавани от своите учители, учениците имаха възможността да присъстват в различни учебни часове, да се запознаят с гръцката образователна система и да завържат нови приятелства с връстници от Италия, Испания, Турция, Гърция и Румъния. На международния семинар, посветен на националните кухни момчетата подредиха кулинарна изложба с традиционни български храни и представиха презентация за българската национална кухня, която ще бъде включена в електронното списание на проекта.

Това е вторият успешно приключил международен проект на СУ“Владимир Комаров“. Колективът на училището е получи отново предложение за съвместна работа в нови проекти от своите чуждестранни партньори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!