1453 четения

Д-р Христо Захариев е новият специализант по кардиология в МОБАЛ

Колективът на Отделението по кардиология в търновската болница се увеличи с още един специализант. Младият лекар Христо Захариев избра да трупа опит в звеното, което всъщност е едно от най-предпочитаните в лечебното заведение като база за обучение на новозавършили доктори. Той споделя, че е очарован от екипа, който го посрещнал изключително топло, и е уверен, че в сектора ще успее да получи най-добрата подготовка за лечение на сърдечносъдови пациенти. Д-р Захариев е от Трявна.

„Възпитаник съм на Медицинския университет в Плевен, дипломирах се с отличие и след завършването първоначално работих шест месеца в Габрово. Реших да се преместя в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и вече два месеца съм в старата столица“, разказа той.

Избрал кардиологията още във втори курс на следването. Твърди, че тази дисциплина го завладяла веднага.

„Кардиологията е изключително интересна, логична, динамична и развиваща се част от необятието на медицината. Предоставя много широк кръг от по-тесни и свръхспециализирани дейности, като инвазивна кардиология, електрокардиостимулация и електрофизиология, в които човек може да се развие и съответно практикува. Интересът ми до момента е насочен към ехокардиографията, с която започнах да се занимавам по-сериозно“, обясни д-р Захариев.

Вълнуват го също инвазивната кардиология и електрокардиостимулацията, на които планира да се посвети в бъдеще.

„Медицината не е просто професия, тя е страст, отговорност, отдаденост. Тя предопределя целия ти живот. Постоянно трябва да се интересуваме и четем, да надграждаме познанията си, за да сме в крак с новостите, понеже всяка новост е нова надежда! Всяка нова надежда е нова мечта, а всяка нова мечта е нов живот!“, обобщи той.

Д-р Захариев е спортна натура, тренирал е баскетбол, тенис и карате, кара колело и освен това може да свири на китара. Харесва рок и метал музика и обича да ходи на концерти. От известно време се е запалил по планинарството и смята да покори високите върхове в България и за в бъдеще, някои зад граница.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *