85 четения

Полицията разследва „Магелан груп“ за измами с платени екскурзии

ПОЛИЦИЯТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО РАЗСЛЕДВА ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ „МАГЕЛАН ГРУП“ ЗА ИЗМАМИ С ПЛАТЕНИ ЕКСКУРЗИИ, съобщи вчера директорът на ОД МВР старши комисар Димитър Машов. Проверката е стартирала след най-малко 5 жалби от завлечени търновци за предплатени различни дестинации в чужбина, но засега общата сума на измамата не е изяснена. Със случая се е заела Икономическа полиция. Изпищелите семейства се натъкнали на измамата, след като се оказало, че парите им за капариране на екскурзии, дадени на търновския туроператор, не са стигнали до „Емералд груп България“ и договорите са анулирани.

Това е поредният скандал с туристическа агенция във В. Търново, която събира пари и после екскурзия и почивка няма по различни причини. В няколко от случаите обаче до съдебни дела не се стига, защото агенциите връщат парите за провалените почивки след медийни публикации.

Един коментар за “Полицията разследва „Магелан груп“ за измами с платени екскурзии

  • 02.07.2019 в 19:24
    Permalink

    И ние сме поредните измамени от Магелан груп ООД В Търново и чак сега разбираме след обаждането ни в Х-л Сириус Биич Варна. Депозит сме превели по банков път на 25 01 2019 за две стаи в хотела от 21 07 до 28 07 2019-1200 лева за 4 човека.От фирмата отговориха,че парите са получени и резервацията е направена ,а сега се оказа,че тези хора не са внесли парите в хотела а имената ни има в хотела. И така почивката ни пропада.Дано полицията открие тези мошенници от тази мошенническа фирма от В.Търново „Магелан груп“ООД!!!!!!!! Ние сме от град Враца ,но сигурно има измамени и от други градове.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!