66 четения

Момичетата старша възраст на “Етър – Стил“ станаха отборни шампионки във Варна, Лидия Кръстева с четири отличия

Силно представяне на Държавното лично отборно първенство за Купа България по спортна гимнастика направиха състезателите на великотърновския клуб „Етър – Стил“. В надпреварата се включиха над 400 гимнастици, разпределени в четири възрастови групи – деца, младша възраст, старша възраст, юноши и девойки.

Във Варна момичетата младша възраст са шампионки отборно. Вторият тим на клуба в тази възраст е шести. Индивидуално Лидия Кръстева е със сребро в многобоя, на прескок и на успоредка, трета е на греда, четвърта на земя. Гергана Георгиева е пета на многобой и се окичи с бронз на прескок. Ивайла Илиева завърши осма на многобой, пета на греда и шеста на земя. Пето място на успоредка е класирането на Еванина Лалева.

Момичетата старша възраст на „Етър – Стил“ са отборно на пето място, индивидуално Йована Петрова е шеста на многобой и влезе във финалите на всички уреди, където взе бронз на успоредка и прескок.

При девойки младша възраст Калина Козлева остана на крачка от медала в многобоя, подреждайки се четвърта. На прескок и на успоредка гимнастичката от старата столица се окичи със сребро, шеста е на греда и земя. Съотборничката й Лилия Караиванова е осма на прескок и греда.

Във възрастовата група деца първият отбор на „Етър – Стил“ при момичетата завърши трети, вторият е девети. Калия Караиванова е осма на многобой. Отборно момчетата са седми.

При юношите младша възраст Марин Кисьов се класира шести на халки и седми на кон с гривни. Цветелин Цончев е седми на халки при юноши младша възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!