44 четения

Светкавична намеса с багери спаси Хотница от потоп

САМО ЕКСТРЕМНАТА НАМЕСА НА КМЕТА НА ХОТНИЦА ДЕСИСЛАВ ЙОРДАНОВ И ГРАДОНАЧАЛНИКА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДАНИЕЛ ПАНОВ СПАСИ ХОТНИЦА ОТ ПОТОП. Огромен порой се изсипа над великотърновското село в понеделник във вечерните часове, разказаха очевидци. Само за половин час на квадратен метър са се излели над 50 литра.

Сериозното количество валежи доведе до наводняване на земеделски територии, засегнати бяха дворовете на 12 къщи и частично приземни помещения. Потърпевши тутакси са алармирали кмета Десислав Йорданов, който от своя страна е уведомил общинския градоначалник Даниел Панов. Двамата веднага предприели мерки за овладяване на ситуацията. На мястото вечерта е изпратена специализирана техника, а координацията на дейностите на място бе възложена на заместник-кмета проф. Георги Камарашев.

С багери и фадроми са разчистени наносите по улиците и край моста над р. Бохот. Работата е продължила до ранните часове на 11 юни. Прокопани са и локални канали за оттичане и отвеждане на събралата се вода.

При необходимост от отводняване на стопански помещения ще бъде изпратена още специализирана техника.

Ако не е била своевременната намеса на местните управници, щетите са щели да бъдат доста по-значителни. Според синоптици под влияние на антициклон северно от България времето ще започне да се успокоява и до края на седмицата валежите ще намаляват с повече слънчеви часове.

С. НАЙДЕНОВ

 

2 коментара за “Светкавична намеса с багери спаси Хотница от потоп

 • 12.06.2019 в 13:55
  Permalink

  Защо не кажете, че всичко е занемарено, деретата са обрасли и непочистени, всичко е потънало в бурени и храсти. След всеки дъжд, селата приличат на блата. Светакавична намеса – тинтири, минтири. Само хвалебствия, без грам покритие. Селата умират и затова сме виновни всички.

  Отговор
 • 12.06.2019 в 17:58
  Permalink

  Така е навсякъде по селата,лошото е че не се прави почти нищо за тяхното обновяване с мотиви,че хората били малко и нямало нужда да се харчат пари но!!!! това ще сложи край на Държавата-защото няма Държава само от няколко града. И големите усилия,които полагат кметовете на малките общини за да подобрят живота на хората!!!не стигат-просто трябва да стане Държавна политика и да се финансират и малките общини.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!