martineli

martineli

Депутатът доц. Милен Михов се срещна с пенсионерите от областта

Въпроси, свързани със защитаване правата на пенсионерите за достоен живот, поставиха членовете на „Нов съюз на пенсионерите” пред доц. д-р Милен Михов, заместник-председател на „ВМРО – Българско национално движение”, по време на областното отчетно-изборно събрание във Велико Търново.

По отношение на ниските пенсии и сравнението им със значително по-високите в редица изброени държави доц. Михов каза, че е оптимист въпросът с пенсиите да бъде решен в някакъв момент, но поясни, че забавянето на такова решение се дължи на факт, който при нас не може да бъде преодолян толкова бързо, защото пенсионните фондове в Югославия, Гърция, Румъния винаги са били самостоятелни пенсионни фондове и в тях повече от 70 – 80 години се акумулират средства.

Той обяви принципното си съгласие харчовете от бюджета, правени с решение на Министерския съвет, да минават през Народното събрание, защото „каквото е мнозинството в МС, такова е и в НС. По-разумно е да мине през НС и опозицията да си каже думата, за да разберат хората защо така е решило министерството”, каза доц. Михов.

В тази връзка той припомни, че преизчисляването на пенсиите е заложено в програмата на ВМРО.

„Миналата седмица нашите експерти и ние, представителите на ВМРО, говорихме за свършените задачи от управленската ни програма. Факт е, че заплатите на учителите, на военните, на чиновниците са вдигнати. Колегите ни от ГЕРБ обвързаха преизчисляването на пенсиите с преразглеждането на фалшивите ТЕЛК-ове и фалшивите инвалидни пенсии. Въпросът за увеличението на пенсиите не е нито ляв, нито патриотичен, нито десен или либерален. Ние имаме амбицията да го поставим за разглеждане. Дадохте идеи увеличението да бъде обвързано с минималната заплата или с процентния ръст на доходите – това е възможно. Преговорите с финансовото министерство ще бъдат много тежки, но ще го направим”, увери присъстващите народният представител, като уточни, че говори само от името на ВМРО.

По темата, свързана с ромския етнос, доц. Михов напомни, че отдавна от ВМРО защитават позицията, че проблемите, свързани с тази група хора, изчерпват нашите социални фондове и деформират етническата характеристика на страната ни.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *