42 четения

Двугодишен договор подписа Росен Кирилов с „Етър ВТ“, целта му е да запази нивото на отбора

Като цяло съставът се запазва, новите попълнения ще станат ясни до две седмици

 

Фланелка на „Етър ВТ“ от председателя на Управителния съвет на клуба проф. Георги Камарашев и шалче на „виолетовите“ с надпис „Боляри“ от шефа на фенклуба Венелин Русанов получи Росен Кирилов. Новият старши треньор бе представен официално вчера на пресконференция.

„Надяваме се и новият сезон да бъде успешен за „Етър“, да задържим и подобрим резултатите от миналата година“, коментира проф. Камарашев.

„Миналият сезон бе доста добър, голяма бе заслугата на Красимир Балъков, на когото искам специално да благодаря. Нещата са динамични, промени има, но целите остават. Насочихме се към Росен Кирилов, защото е млад и амбициозен човек и нашите цели се припокриват – да запазим нивото на отбора. За Станислав Генчев мога да кажа, че е много коректен, той е човекът, с когото „Етър“ влезе в Първа лига, и винаги ще остане един от нас. Той е тук, за да видите, че при нас има приемственост, няма драма в напускането му“, коментира Александър Нанков.

Той подчерта, че на 90% отборът се запазва, тъй като всички футболисти имат договори. Напускат Георги Сърмов и Велко Батрович. Другите са на линия, включително и Крум Стоянов.

„Процесът на селекция е отворен. На някои отбори от елита, които имат интерес към наши играчи, мога да кажа да се обръщат към клуба, а не да търсят самите футболисти. Имаме добър отбор, който ще надградим, за да си постигнем целите. Ще има и леки промени. До седмица – две очакваме нови попълнения. Тепърва ще става ясно дали ще има преотстъпени играчи от ЦСКА и други отбори. Но „Етър“ е кауза и най-важното е всички да бъдат отдадени на клуба“, бе мнението на Александър Нанков.

„Преди всичко благодаря на ръководството на „Етър“, че се спря на мен за наследник на поста на Краси Балъков и Станислав Генчев – хора, които сложиха добра основа на отбора. Представянето на „Етър“ наистина бе впечатляващо. Много се радвам, че ще бъда треньор на един от отборите с най-големи традиции в България. Летвата е вдигната високо и ще направя всичко възможно да следвам поетата линия, да запазим нивото и наесен отново да радваме феновете и да впечатляваме футболната общественост на България“, каза на свой ред Росен Кирилов, чийто договор с клуба е за срок от две години. Както „Борба“ писа, запазва се досегашният треньорски щаб – Илиян Киряков, Калоян Чакъров и Тодор Колев. Мисли се и за кондиционен треньор.

Станислав Генчев, който бе на пресконференцията, благодари на всички във Велико Търново за подкрепата.

„Изкарах три невероятни години в родния си клуб и работата ми доставяше изключително удоволствие, но в живота на професионалния спортист и треньор идва стъпало нагоре. Получих предложение от „Лудогорец“ и след разговори с г-н Нанков и с Краси Балъков стигнахме до мнението, че това ще е една крачка напред в развитието ми. Клубът веднага намери нов треньор, защото трябваше да се реагира незабавно. Трудно решение за мен, защото трябваше да напусна любимия отбор, но в живота се налагат и промени“, коментира Генчев.

До неделя отборът се подготвя на стадион „Ивайло“, а от понеделник заминава на двуседмичен лагер в Елена. Насрочени са 4 контролни срещи, петата е в процес на уточняване.

На 19 юни етърци играят със „Спартак“ (Плевен), на 22-ри срещу „Дунав“ (Русе) в Трявна, на 26 юни приемат в Елена „Ботев“ (Гълъбово). За 29-и този месец се водят разговори със „Спартак“ (Варна), а на 5 юли е официалното представяне на отбора на стадион „Ивайло“ в мач срещу „Литекс“ (Ловеч).

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!