22 четения

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО НА 12. 06. 2019 г.

Вечерта и през нощта ще има значителна облачност и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 16° и 19°. За В. Търново се очаква минимална температура около 17°. В сряда преди обяд ще преобладава време със значителна облачност и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. След обяд облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър от северната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 27° и 30°.За В.Търново се очаква максимална температура около 28°.

Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централните части на Стара планина преди обяд и около обяд ще има значителна облачност и на места ще превалява дъжд, придружен от гръмотевици. След обяд облачността ще намалее. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°. Максималните температури на 2000 м. ще бъдат около 13°.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 33.3° през 2010 г., а най-ниската измерена минимална температура е 8.0° през 2005 г.

Слънцето ще изгрее в 05 часа и 40 минути и ще залезе в 20 часа и 54 минути.

Фаза на Луната: пет денонощия преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

НИМХ – Филиал Плевен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *