12 студенти участват в пленера на Ксилифор

12 СТУДЕНТИ ПО СКУЛПТУРА УЧАСТВАТ В ТАЗГОДИШНАТА МЛАДЕЖКА СКУЛПТУРНА КОЛОНИЯ НА КСИЛИФОР. Младите автори започнаха работа вчера и ще продължат до 21 юни. Те работят под ръководството на проф. Стефан Лютаков и ас. Венко Тонков.

„Изкуство сред природата“ е проектът и това лято. За него дружество „Трапезица 1902“ спечели финансова подкрепа от Община Велико Търново по програма „Изкуство и култура“.

Топка с кегли, кръгла библиотека с покрив и на покрива птици, велосипед с велосипедист на него и с място за още един човек, който да може да върти педалите – това са част от проектите на студентите. Тази година те са решили да работят по-мащабни неща и затова са се обединили в екипи. Освен това искат да вкарат в идеите си и механика, за да е по-забавно за децата, коментира секретарят на дружество „Трапезица“ Георги Димитров.

Антон Джуров, Биляна Генева, Вълкан Павлов, Делян Ангелов, Иван Николов, Катерина Чакърова, Красимир Методиев, Мартин Митев, Николай Чемберски, Николай Недев, Петър Кондев и Стела Димова са студентите, които вчера започнаха да работят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *