Дадоха на съд мъж от Хотница за кражба на ток през покрива на съседната къща | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Дадоха на съд мъж от Хотница за кражба на ток през покрива на съседната къща

Публикувана на: 13.06.2019г. 529 прегледа

А. М. от Хотница отива на съд, защото от края на месец декември 2018 г. до 03.01.2019 г. в селото сам осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на „Електроразпределение Север“ АД. Той свързал елинсталацията на своя дом към електроразпределителната мрежа преди средството за техническо измерване на съседен имот посредством присъединителна линия от последователно свързани проводници, с което създал условия за неотчитане на потребената електрическа енергия.

Обвиняемият е осъден за същото престъпление. На 3 януари т.г. в полицията бил получен сигнал, че А. М. ползва ток в дома си, след като там било прекъснато елзахранването още от 2012 г. На място униформените установили, че в къщата има работещо осветление от еллампа. При извършения оглед проверяващите установили, че към фазовия проводник е прикачен друг проводник. Мъжът пък сам посочил къде се е присъединил и ги завел в съседен имот. Там им показал, че на първия етаж в къщата се е присъединил под средството за търговско измерване на съседен имот. Входната врата към къщата била заключена и зад нея се намирало електромерното табло. Обвиняемият обяснил, че е минал през… покрива, като е разпокрил цигли, и влязъл вътре в къщата. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районния съд във В. Търново.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!