Група българи, живеещи в Украйна и част от Одеското българско дружество, посетиха Велико Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Група българи, живеещи в Украйна и част от Одеското българско дружество, посетиха Велико Търново

Публикувана на: 13.06.2019г. 248 прегледа

Група българи, живеещи в Украйна и част от Одеското българско дружество, посетиха Велико Търново. Те разказаха за дейността на организацията, на Асоциацията на българите в Украйна. Кметът поздрави нашите сънародници, защото макар и далеч от България, те грижливо пазят и поддържат живи нашите традиции, обичаи и култура. Към Одеското българско дружество работи и Неделно училище „Васил Априлов“.
Гостите споделиха, че знаят много за историята на Второто българско царство и на Велико Търново и го нарекоха „най-българския град“. Освен за миналото на Търновград,  се говореше и за съвременния облик – за ниската безработица, инвестициите, увеличаването на населението, за богатия културен календар и празниците, организирани от читалищата. Кметът предложи Одеското българско дружество да се свърже с нашите читалища и културни институции за организирането на съвместни събития и родолюбиви инициативи.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!