610 четения

Новото бижу на Велико Търново – комплекс „Орловец“, налага високи стандарти в строителството и комфорта

Направиха първа копка на жилищен район за 1000 обитатели и с площ от близо 50 хил. кв. м

 

С ВОДОСВЕТ, ВГРАЖДАНЕ НА МИРО И СИМВОЛИЧНА ПЪРВА КОПКА ВЧЕРА СТАРТИРА СТРОИТЕЛСТВОТО НА НОВОТО БИЖУ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО – КОМПЛЕКС „ОРЛОВЕЦ“. Той ще се намира на най-панорамното място, на самия връх на луксозния жилищен район на болярския град, между улиците „Ангел Каралийчев“ и „Моско Москов“ в кв. „Картала”, на същата надморска височина, на която е разположен и архитектурният резерват Арбанаси. Церемонията извършиха отец Славчо и инвеститорите Григор Григоров и Стоян Стоянов. Двамата са съдружници в „Строителна компания ВТ“, която реализира обекта. Събитието уважиха партньори и приятели на изпълнителите, представители на местната власт, бизнеса и творческите среди. „Орловец“ е проектиран от именития архитект Матей Савов и ще е с изцяло контролиран достъп и екстри – без аналог на пазара досега. Комплексът ще има собствена охрана, видеонаблюдение, гарантиращо сигурността и спокойствието на обитателите, изцяло е обезпечен с подземни и надземни места за паркиране. За пръв път при него ще се приложи и иновативна система за управление на собствеността, като идеята е специална фирма да се занимава с пълната поддръжка, а обитателите да нямат никакви ангажименти, свързани с нея. На всички живущи и техните гости пък остава да се наслаждават на неповторимата гледка към Арбанаси, Царевец, Трапезица, Момина крепост и прекрасното било на Стара планина.

„ОРЛОВЕЦ“ Е ПЛАНИРАН ЗА БЛИЗО 1000 ОБИТАТЕЛИ, А СЛЕД ИЗГРАЖДАНЕТО МУ, КОЕТО ЩЕ СТАВА НА НЯКОЛКО ЕТАПА, ЩЕ Е С РАЗГЪНАТА ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ ОТ НАД 40 ХИЛ. КВ. МЕТРА. Почти 10 хил. кв. метра ще е подземният паркинг. Освен паркови зони, места за почивка и игра на най-малките обитатели проектантът е съобразил и комфортното разположение на апартаментите и помещенията в тях. Просторни панорамни всекидневни, уютни спални, кокетни и удобни общи части отличават всички сгради в „Орловец“ от останалите в града. Има доста символика и при името Орловец. От една страна е почетено родното място на единия от инвеститорите – село Орловец в община Полски Тръмбеш, а от друга е търсена аналогия с името на квартала, което е с азиатски произход, а „картал” е с буквален превод „орел“. Партньорството между Григоров и Стоянов гарантира успешен проект, който ще е еталон за нови строителни стандарти.

Григор Григоров е основател на пивоварна „Бритос“ и земеделската компания „Агроком“. Той има солиден опит в строителството, а най-големият за времето си комплекс от затворен тип в София – „Цариградски“, е също негово дело. Откриването му пък направи премиерът Бойко Борисов. Освен мащабни бизнеси Григоров внася и солидни данъци на държавата, заради което е отличен и като най-добър данъкоплатец.

Стоян Стоянов пък е един от най-известните строителни предприемачи в Централна Северна България. В кариерата си е изградил над 2000 жилища, търговски, бизнес и промишлени обекти в целия регион. Той е и един от първите в частния строителен бизнес у нас, като компанията му „Стима“ е създадена още през 1991 г. и се ползва с отлична репутация.

 

Григор Григоров

ГРИГОР ГРИГОРОВ: „С „ОРЛОВЕЦ“ НАЛАГАМЕ НОВИ СТАНДАРТИ НА ПАЗАРА“

 

„Мога да кажа, че в града няма да има друг подобен комплекс, който да осигурява такива удобства за обитателите си. Новост например ще е ограниченият достъп, чрез който всички живущи ще са абсолютно сигурни и спокойни. Те няма да имат никакви грижи с поддръжката. Нашата философия е, че създаваме спокойно и комфортно за обитаване място, в хармония с природата, която е зареждаща. Идеята е, като се приберат вкъщи, да се насладят на спокойствие и гледка, както и на удобствата, които имат.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стоян Стоянов

СТОЯН СТОЯНОВ: „КАЧЕСТВОТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ ЩЕ Е БЕЗКОМПРОМИСНО“

 

Стремим се да наложим нови строителни стандарти извън конфекцията, на която сме свидетели в някои части на града. Качеството ще е безкомпромисно, като се почне от най-високи класове бетони, арматури и основи при грубото строителство и завършим с детайлите по довършителните работи, включително безшумни асансьори, просторни коридори във входовете, иноксови парапети, системи за противодействие на токови удари и мълнии, отводняване и т.н

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Стилян НАЙДЕНОВ

Снимки Светослав СТЕФАНОВ

 

14 коментара за “Новото бижу на Велико Търново – комплекс „Орловец“, налага високи стандарти в строителството и комфорта

 • 12.06.2019 в 14:17
  Permalink

  А някога някой, беше отредил на това място да има училище …

  Отговор
  • 12.06.2019 в 14:57
   Permalink

   То и църквата на Картала стои недовършена още…

   Отговор
 • 12.06.2019 в 14:40
  Permalink

  Картал означава лешояд на азиатски

  Отговор
 • 12.06.2019 в 15:27
  Permalink

  Истински предприемачи!Браво!Но кой ще ги напълни тези жилища е трудно да се прогнозира…Комплекс Мармарлия е изкупена ,но празна,подобна е ситуацията и на целия скален венец и по големите комплекси.Жилища много … хора няма!Който е ходил в Египет е видял подобни комплекси изградени с добри намерения от Кайро надолу до Хургада стотици километри … но празни!!!…и вече рушащи се апартаментни комплекси продават по 5-10 хил.долара,че и под тази цена!Натам се върви и тук!

  Отговор
 • 12.06.2019 в 18:12
  Permalink

  Мястото на новият комплекс не беше ли защитена местност? И не стига ли горчивият опит с Велико Търново Хилс! Построиха призрачен блок- откъснат от всичко и всички и празен… вярно, че красивият ни град изкушава всякакви предприемачи с хълмове и панорамни гледки, но, както отбеляза някой по-горе, една камара жилищни сгради стоят празни, пък великите бизнесмени изсичат гори по красивите ни хйлмове да строят (безумно скъпи със сигурност) затворени комплекси… Ако протест може за спре това нещо- отивам!

  Отговор
  • 18.06.2019 в 17:20
   Permalink

   Празен друг път ,говорите наизуст. Разходи се и ще видиш какви предимства има пред това да гледаш комшията си от отсрещния блок в центъра 😉

   Отговор
 • 13.06.2019 в 13:25
  Permalink

  След 5-10 години всички купени с т.нар. “Инвестиционна цел” и празни в по-голямата си част апартаменти ще се продават на безценица!!!

  Отговор
 • 13.06.2019 в 13:30
  Permalink

  По-добре къща с двор в Дебелец, отколкото апартамент в Картала или в който и да е квартал в Търново. Безграничната алчност на строителните предприемачи превръща града във все по-голямо гето. Какво предимство ще има този комплекс, като пътя до него е един и ще е ограден с блокове без улици и без паркинги.

  Отговор
 • 13.06.2019 в 13:32
  Permalink

  Трафика на разклона за КАТ ще стане като кръстовище в Мумбай…висене и задръствания,които не сте виждали, след като всичко това горе на вятъра дето се строи се напълни.То друг нормален подход към Картала няма.За ВиК мрежата дето и сега не може да поеме натоварването никой не е помислил.Очаквам скоро поройните дъждове не стъпалата, а направо съдебната палата да отмият.

  Отговор
 • 13.06.2019 в 15:20
  Permalink

  Първо да го построят докрай, тогава ще видим….

  Отговор
 • 13.06.2019 в 17:20
  Permalink

  Строителите са рушителите на съвременно Търново.
  По стара българска традиция, това ще бъде осъзнато накрая.
  В този град ще останат само лумпените, да се радват на „бижутата“.

  Отговор
 • 13.06.2019 в 19:23
  Permalink

  Натъпква се до последно вътрешността на града, що за безумие, като толкова им се ибвестира и строи на тези предприемачи, защо не разширяват града встрани, на запад след метро място бол, кому е нужно това наблъскване блок до блок ???????

  Отговор
 • 14.06.2019 в 17:34
  Permalink

  блок до блока, мила моя майнольо 🙂

  Отговор
 • 25.06.2019 в 21:21
  Permalink

  Поздравления за избора на името на компекса. Името на родното село на Григор Григоров „Орловец“ ще пребъде в модерен съвременен комплекс на територията на В. Търново.
  Дано строителството във В. Търново не повтаря грешките на столицата – прекомерно натоварване на територията, намалено разстояние между жилищните блокове и липса на междублокови пространства с тревни площи и детски площадки, път до тях и добра водоснабдителна и канализационна система. Защо не и система за разделно събиране на битови отрадъци и помещения, свързани с поддържането на добрата хигиена в жилищния комплек, като мивки на всеки етаж в общите части на сградата и др.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *