Учениците от Гимназията по туризъм отбелязаха 70-ата годишнина от създаването на НАТО | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Учениците от Гимназията по туризъм отбелязаха 70-ата годишнина от създаването на НАТО

Публикувана на: 13.06.2019г. 240 прегледа

ВЪЗПИТАНИЦИ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЕ ВКЛЮЧИХА В инициативите на Асоциацията за гражданско развитие за отбелязването на годишнината от създаването на НАТО. Така младежите от три класа – 11 „в“, 10 „а“ и 10 “б“, са имали възможността да научат повече за структурата, мисията, основните цели и ролята на НАТО в осигуряване на безопасността на гражданите от страните членки. Учениците са получили и достъп за мобилното приложение „Играй и учи“, което е аналог на популярната телевизионна игра „Стани богат“ и е разработено от екипа на асоциацията. Познавателната игра, която има различни нива с награди, е и занимателен стимул младежите да надграждат своите знания, докато се забавляват.

Международната организация за военно сътрудничество е основана с подписването на Северноатлантическия договор на 4 април 1949 г.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!