1,2 млн. лв. искат за къща, която сама си прави ток

Пазарът на луксозни имоти в региона бележи ръст

ПАЗАРЪТ НА ЛУКСОЗНИ ИМОТИ В РЕГИОНА БЕЛЕЖИ СЕРИОЗНО РАЗДВИЖВАНЕ, А ЦЕНИТЕ СА СКОЧИЛИ ПОЧТИ ДВОЙНО В СРАВНЕНИЕ С МИНАЛАТА ГОДИНА. Над 1 млн. евро вече искат за къщи в Арбанаси, както и в близките до старата столица Беляковец, Присово, Дебелец и Момин сбор, показа наша справка при актуалните оферти на по-популярните агенции в момента. Една от най-примамливите оферти е за къща със собствена фотоволтаична централа в Златарица. Имотът, който сам си произвежда еленергия от слънцето, се предлага за 600 хил. евро, установи проверка на „Борба“. Имотът, който държи рекорд по цена, е с 60 дка земя, на която е и централата, барбекюта, басейн и т.н. Над 50 нови и стари къщи се продават в момента на цени над 500 хил. лв. Рекордни цени има и за няколко имота в Сухиндол, Арбанаси и великотърновското село Нацовци.
Рекордните 600 хил. евро искат за аристократична къща в централната част на Сухиндол. Кокетната сграда е на два етажа, всеки с площ 110 кв. м, и тавански помещения и изба. Имотът има доста екстри, включително зимна градина. Независимо от баснословната му цена обаче към него има доста голям интерес, показа наше проучване.
580 хил. евро пък е една от най-високите и актуални в момента оферти за дом в Арбанаси. Имота брокерите описват като ситуиран в Българския Бевърли хилс. Той е два пъти по-голям от този в малката община Сухиндол и всеки момент за него ще се сключи сделка. В близост до тази къща в североизточната част на селото се пласира и друг имот на цена от 511 хил. евро. Тук басейните и барбекютата отдавна не са екстри, а въпреки баснословните за родните стандарти стойности на недвижимостите търсенето е голямо и значително изпреварва предлагането. Неслучайно и селото държи рекорд по цена на имот – 1,1 млн. евро. Става дума за новонаправена сграда с панорама към Велико Търново, градина, малък спацентър, фитнес, подземен паркинг и бутиково обзавеждане.
БУТИКОВА КЪЩА В НАЦОВЦИ С РАЗГЪНАТА ПЛОЩ ОТ 650 КВ. МЕТРА СЪЩО Е СРЕД РЕКОРДЬОРИТЕ ПО ЦЕНИ. За нея в момента офертите тръгват от 350 хил. евро, показа още наша справка. Заради разчупената си визия и разположение към обекта има интерес, независимо че не е в близост до областния център. Имотът разполага с четири спални, три бани, собствен фитнес, гараж за четири коли и видеонаблюдение. От мястото се открива хубава гледка, а населеното място е малко и спокойно село много близо до старата столица. Имотът е с поставена висококачествена дограма, външна облицовка. Отоплението е на локално парно. В голямата и отлично поддържана градина има басейн, джакузи и барбекю. По 350 хил. евро пък са трите най-скъпи къщи в Горна Оряховица и Елена. В двата общински центъра търговията с ВИП имоти не е толкова развита.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

loading...

3 коментара за “1,2 млн. лв. искат за къща, която сама си прави ток

 • 14.06.2019 в 16:52
  Permalink

  бързам да си купя 2-3 луксозни имота в Сухиндол докато не са се свършили :))

  Отговор
 • 14.06.2019 в 19:56
  Permalink

  Пък ние ще го духаме на село, ще се топлим на дърва и въглища и ше спим при животните за по топло.

  Отговор
 • 14.06.2019 в 19:57
  Permalink

  …..но агнето, агнето ще победи. Доброто- ще победи,

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *