69 четения

11-годишна търновка дари косата си на болно дете

Петра Кръстева от старата столица се раздели с дългата си коса, за да помогне на дете с онкологично заболяване, което е загубило своята. 11-годишното момиче само решило да извърши благородния жест и подкрепено от майка си Петя Иванова, в началото на седмицата предприело тази крачка. Фризьорка отрязала цели 30 см от косата на възпитаничката на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, които са достатъчни за направата на дълга перука. Тя ще се ползва от момиче от Шумен.

Въпреки че никога допреди това Петра не се е подстригвала, не приема с тъга промяната във визията си. Според нея с новата прическа ще й бъде по-лесно през лятото, а за каузата е готова да го направи отново.

Даряването на коса обаче не е единственото необходимо нещо за перука. За да стане факт, са нужни и средства за изработването й. Двигател на инициативата е Асоциацията за превенция на рака „Промени живота си сега“, а желаещите да подкрепят кампанията могат да научат повече на телефон 070090074. Готовите перуки се раздават на случаен принцип, а всеки дарител може да се срещне с човека, който е получил неговата коса.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!