ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 14 юни 2019 г. – 20 юни 2019 г. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 14 юни 2019 г. – 20 юни 2019 г.

Публикувана на: 14.06.2019г. 1651 прегледа

13В петък ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат 16° и 19°. Максималните температури ще бъдат между 31° и 34°.

В събота, през по-голямата част от деня, ще има незначителна до променлива облачност. Късно след обяд и вечерта над Централна Северна България облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. На отделни места ще има и гръмотевици. През деня ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат 16° и 19°. Максималните температури ще бъдат между 30° и 33°.

В неделя, понеделник и вторник, преди обяд, ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. В следобедните часове ще се развива мощна купестодъждовна облачност и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа слаб вятър, в неделя без определена посока, в понеделник и вторник – от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат 16° и 19°. Максималните температури ще бъдат между 30° и 33°.

В сряда и четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. В сряда след обед, над полупланинските райони, на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, в сряда от изток-североизток, в четвъртък – без определена посока. Минималните температури ще бъдат 16° и 19°. Максималните температури ще бъдат между 31° и 34°.

Над западните и централните части на Стара планина планина в петък ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°.

В събота, през по-голямата част от деня, ще има незначителна до променлива облачност. Късно след обяд и вечерта над централните части на планината, облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Очакват се и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°.

От неделя до вторник, преди обяд, ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. След обяд облачността ще се увеличи и на места ще превали дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат между 18° и 20°.

В сряда и четвъртък ще има незначителна до променлива облачност. В сряда след обед, на места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около 20°.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!